Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uita de multitasking

de Robert Bratu 05 Oct. 2010 2850
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multitasking-ul este o caracteristica a intreprinzatorilor care, din lipsa de timp, nu isi permit sa se ocupe de cate un singur lucru pe moment. Studiile recente au demonstrat insa ca multitasking-ul este un mit: suntem mai putin eficienti cand indeplinim mai multe sarcini odata.

Peste cateva milioane de ani probabil ca vom avea creiere duble care vor functiona pe baza de procesoare si vom putea sa „ne dam” cate comenzi vom dori, insa pana atunci avem nevoie de solutii mai eficiente. Iata cateva pentru inceput. Lista poate continua in functie de activitatea fiecaruia dintre noi.

1. Mai spune si „nu”
Daca, de obicei, iti place sa fii dragut si sa nu refuzi pe nimeni, ei bine, a venit momentul sa mai spui si „nu”. Zambeste si fii politicos. Altcineva din firma ta se poate ocupa oricand de acel lucru, iar tu vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a te ocupa de indatoririle cele mai importante pe rand.

2. Inchide alarma de la e-mail
De cate ori nu te-ai oprit dintr-o activitate doar pentru ca ai auzit ca ai primit un e-mail? Realizezi apoi, la sfarsitul zilei, ca de la acel e-mail, toate activitatile tale au fost date peste cap; doar pentru ca te-ai intrerupt din ceea ce faceai.

3. Organizeaza-te!
„Cheile, stampila, agenda, telefonul... Unde sunt toate?”. Suna cunoascut? Pierzi cateva zeci de minute bune pe zi doar cautandu-ti lucrurile. Si, cel mai des, faci si altceva in acest timp. Stresul cauzat de aceasta cautare nu face decat sa saboteze o conversatie pe care o porti sau sa omoare o ideea geniala pe care tocmai o aveai in minte.

4. Regula "a treia oara"
Daca ti se intampla sa te trezesti si a treia oara cu un obiect in mana si sa nu mai stii ce voiai sa faci cu el, arunca-l intr-un colt al camerei. Cand te vei hotari sa incepi sa faci lucrurile pe rand, iti vei aminti ce este cu toate acele obiecte din coltul biroului.

5. Mediteaza
Meditatia nu este doar pentru ceilalti, este si pentru tine. 20 de minute in care sa te gandesti la orice altceva din viata ta au aceeasi valoare cu cateva ore bune de somn. Si pentru ca tot veni vorba de asta...

6. Dormi 8 ore
Ce ai putea sa faci ca acest lucru sa devina realizabil? Renunta la show-urile tarzii televizate, citeste cu un capitol mai putin si raspunde la e-mail-uri maine.

7. Inlocuieste-te!
Ultima, dar cea mai importanta: daca iti pasa de viitorul afacerii tale, gaseste o modalitate de a te inlocui. Orice sarcina repetitiva pe care o indeplinesti poate fi realizata de altcineva. Se numeste a delega.

Acesta este doar inceputul. Ofera-ti un premiu in ziua in care vei reusi si fara sa faci 2, 3, 4 lucruri odata.



Tags: intreprinzatorsarcinimultitasking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa delegi cu succes o parte dintre sarcinile tale

de Teo Manole
13 Iun 2016
Se recomanda sa delegi sarcini persoanelor care sunt interesate si motivate. De exemplu, un angajat care doreste sa se specializeze in domeniul...

Te crezi uneori Napoleon? Iata 3 efecte negative ale multitaskingului!

de Alexandra Popescu
15 Iul 2015
Se spune despre Napoleon ca era in stare sa faca mai multe lucruri in acelasi timp. Timpurile si munca in companii ne cer sa fim un performer sau un...

4 moduri de a te concentra pe viitorul afacerii si elibera de sarcinile zilnice

de Marinache Horia Cristian
27 Mai 2015
Prin eliberarea de sarcinile zilnice, mai ales de cele repetitive, castigi timp pentru a te concentra pe viitorul afacerii tale. De exemplu, te poti...

Care sunt dezavantajele delegarii sarcinilor din cadrul afacerii?

de Teo Manole
22 Dec 2014
Delegarea, ca orice alt proces din cadrul unei organizatii, are cateva dezavantaje pe care este bine sa le cunosti. 1.  Dureaza mai mult timp sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]