Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei angajati loiali? Urmeaza acest sfat si scapa de griji!

de Victor Oancea 11 Ian. 2013 2711
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Loialitatea angajatilor ramane unul dintre aspectele care ne intereseaza cel mai mult, tocmai pentru ca intelegem cat de importanti sunt acestia pentru o afacere. Si este natural sa ne dorim sa ii avem alaturi de noi cat mai mult timp, dorinta si necesitate in acelasi timp, ambele in proportionalitate directa cu natura si anvergura investitiilor infuzionate in ei.

Drumul de la candidat, pana la pozitia de angajat cheie, este unul extrem de lung si dificil pentru ambele parti. Este inevitabil sa avem probleme, conflicte, sa existe greseli si neintelegeri, suparari si chiar tentative de concediere/demisie. Cu toate acestea, relatia dintre angajator si angajat trebuie sa creasca in mod constant, fara stagnare.

Relatia angajat-angajator trebuie sa aiba la baza cateva elemente esentiale: incredere, rabdare, calm si nu numai. In mod prioritar, increderea este de baza pentru ca nimic nu mai conteaza in lipsa acesteia.

Daca stam sa analizam putin problema loialitatii, realizam destul de usor faptul ca ea reprezinta masura in care putem sa sincronizam increderea angajatorului in angajat si a angajatului in angajator. In pofida multor credinte, nu doar angajatul trebuie sa fie loiali angajatorului, ci si invers. Daca angajatorul nu este loial angajatilor sai, atunci lucrurile se strica la pas rapid.

Asa ca cea mai importanta regula de care tinem cont pentru a avea angajati loiali este sa fim, noi angajatorii, loiali angajatilor nostri. Le respectam nevoile si problemele, nu ii oprim din promovare pentru ca ne este teama ca ne vor depasi intr-o buna zi, nu le taiem din salariu pentru ca ne dorim mai mult profit, nu ii inlocuim cu nepoti care nu stiu nici 1% din ce stiu ei. Iata doar cateva aspecte de care sa tinem cont pentru a ne dovedi loialitatea fata de angajati.

Si ce este destul de dureros este faptul ca numerosi angajatori vad loialitatea ca pe o datorie adaugata in CV-ul angajatilor lor. Ce este interesant de subliniat este faptul ca niciun angajat nu ne datoreaza loialitate de la sine, ca un fapt natural. Loialitatea, mai presus de orice, se castiga.

Asa cum castigati si profiturile, cu eforturi depuse in mod constant, la fel castigati si loialitatea angajatilor alaturi de care vreti sa lucrati. Desigur, pentru multi antreprenori, aceasta perspectiva este una destul de dura, poate parea necoapta, poate parea irealista. Dar ce este imbucurator este ca alti antreprenori deja au facut pasii de care vorbesc eu si au ajuns la rezultate exceptionale.

Asa ca este esential sa lasam orgoliul deoparte si sa ne privim angajatii valorosi cu toata sinceritatea si sa intelegem ca sunt fiinte care, daca pot creste, vor trage cu ei si afacerea pe care o reprezinta. Daca nu cresc, rezultatele sunt sumbre si pentru afacere. Asa ca noi antreprenorii trebuie sa facem primul pas, oricat de greu ar fi de acceptat, totul pentru o investitie pe termen lung, investitie in afaceri si in oameni care, intr-o buna zi, ne-ar putea deveni parteneri de afaceri.


Mult succes si afaceri cat mai prospere!



sursa foto: www.sxc.hu




Tags: angajati loialiloialitate angajatiloialitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]