Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care iti poti creste vanzarile

de Andrioae Ruxandra 05 Iul. 2014 3335
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei ca vanzarile tale sa creasca in mod constant? Atunci concentreaza-te pe captarea atentiei a cat mai multor clienti. Cele mai bune vanzari sunt cele pe care le faci clientilor fideli.

 
Te poti gandi asa: afacerea ta se desfasoara intr-o locatie dintr-un oras mic cu o populatie de 1.000 de oameni, tu vinzi pinioane tuturor celor din acel oras, fie ca este barbat, femeie sau copil – astfel, tu ti-ai vandut marfa. Afacerea ta cu pinioane s-a vandut si nu mai exista, pentru ca oamenii au deja ceea ce le-ai vandut. Trebuie sa faci in asa fel incat sa le oferi oamenilor in mod continuu ceea ce au nevoie fara ca demersul afacerii tale sa se opreasca. 
 
Daca te vei concentra pe vanzarile destinate clientilor tai, vei fi capabil sa cresti vanzarea pinioanelor in mod surprinzator. Aceste cresteri te vor ajuta sa le arati clientilor loialitatea. Poti incerca urmatoarele idei pentru cresterea vanzarilor:
 
1. Stimularea angajatilor
 
Motiveaza-ti personalul care se ocupa de vanzari sa vanda continuu. De ce atat de multe afaceri isi stimuleaza personalul care se ocupa de vanzari? Pentru ca angajatii responsabili cu vanzarile lucreaza sub presiune si trebuie rasplatiti, intr-un fel sau altul. Niciodata vreo firma n-o sa dea rezultate insistand pana la limita asupra personalului sa faca vanzari. 
 
2. Incurajeaza-ti clientela sa cumpere
 
In general, vanzarile mari implica faptul de a avea produse sau servicii pe care sa le faci atractive, astfel incat clientul sa le cumpere. Adaugarea mai multor produse langa produsele tale obisnuite nu iti va creste vanzarile prea mult. Pentru a vinde pana la capat, clientul trebuie sa fie convins sa cumpere. 
 
3. Cele doua categorii de clienti
 
Aici ar trebui sa fie cateva diferente clare si evidente intre clientii obisnuiti si alti clienti - o diferenta pe care clientii dintai o percep pe masura ce le arati ca sunt valorosi pentru tine. Cum te poti astepta la loialitate din partea clientilor din moment ce toti clientii sunt tratati ca fiind ”oricine”? Exista multe cai prin care le poti arata clientilor tai obisnuiti ca sunt valorosi pentru tine.
 
4. Infiinteaza un program de multumire a clientilor
 
Suntem familiarizati cu programele de recompensare a clientilor pe care multe companii le pun in aplicare. Aceste programe sunt ca acelea oferite de onomasticile clientilor sau ca un sistem care ofera reduceri. Aplicate in mod corect, aceste programe pot contribui la solidificarea raportului intre loialitatea clientului si cresterea vanzarilor.
 
5. Distribuie esantioane gratuite clientilor
 
De ce sunt oferite clientilor esantioane gratuite ale produselor? Pentru ca esantioanele cresc vanzarile in multe feluri. Clientul va raspandi vorba despre esantionul produsului tau chiar daca nu are posibilitatea sa-l cumpere.
Este in regula sa iti atragi clientii, dar aceasta nu este singura cale sa-ti creasca vanzarile. Relatiile cu clientii sunt bazate pe loialitate, de aceea trebuie sa fii la inaltimea asteptarilor clientilor.
 
Sursa: sbinfocanada.about.com
 


Tags: afacerivanzaricrestere vanzaristrategii vanzareclientisfaturi vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Vanzarile H&M au fost sub asteptari

de Bianca Tila
15 Sep 2023
In cel mai recent trimestru, H&M a intampinat dificultati in atragerea clientilor, afectati de inflatia ridicata. "Eforturile in vederea...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]