Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 strategii eficiente pentru revitalizarea vanzarilor tale

de Victor Oancea 04 Sep. 2013 3545
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile tind sa scada, produsele si serviciile se uzeaza, fac loc unora noi, nivelul de profit este descendent in mod natural, insa nu si atunci cand intervenim cu noi strategii. Asa se face ca si pe timp de criza, unele afaceri o duc extrem de bine. Insa pentru ca acest lucru sa se intample, persoanele care le administreaza trebuie sa ramana concentrati pe obiectivele lor principale si sa mizeze pe strategii verificate.

Iata cele 5 strategii care isi vor dovedi intotdeauna eficienta cand vine vorba despre revitalizarea vanzarilor noastre:

1. Imbunatateste-ti produsele si serviciile in mod constant.
Nimeni nu cumpara produse sau servicii "prafuite", peste care ai putea sa juri ca s-a pus praful de luni de zile.

Incearca mereu sa intelegi ce se intampla in cadrul audientei-tinta pe care mizezi. Ce nevoi noi au aparut, ce dorinte existe, ce trenduri circula, ce probleme exista si in ce masura sunt ele deja acoperite de catre celelalte branduri care iti sunt concurente?

2. Mizeaza pe agenti de vanzari mai buni, trainuiti, nu amatori. La nevoie, poti reduce numarul agentilor de vanzari si cooptarea unor profesionisti adevarati. Degeaba sunt multi daca nu isi cunosc consumatorii potentiali si modul in care trebuie sa vanda pentru rezultate exceptionale!

3. Prezenta online trebuie sa fie in permanenta in constructie si mereu in stare impecabila! Nu pastra un banner prea mult timp chiar daca detine o rata de conversie exceptionala. Nu uita ca ai nevoie de un specialist care sa se asigure ca design-ul este mereu actualizat, mereu in ton cu ceea ce cauta clientii tai deja existenti si potentialii clienti.

Adauga widget-uri si butoane necesare, insa pastreaza lucrurile cat mai simple! Foloseste culorile in mod inteligent, nu ca si cum ar urma carnavalul de la Rio.

4. Foloseste marturiile din partea clientilor multumiti! Pentru fiecare marturie pe care un client multumit ti-o ofera, ai sansa sa castigi unul nou! Ideea centrala este ca un client multumit atrage noi clienti pentru afacerea ta. Asa ca investeste in fiecare client si fa tot posibilul pentru ca experienta sa sa fie una perfecta. La final, daca raportul calitate-pret este unul satisfacator si daca angajatii tai le ofera clientilor atentie totala, sunt sanse mari ca afacerea ta sa mearga in directia cea mai buna.

5. Diversifica-ti metodele prin care vinzi. Se poate sa investesti cea mai mare pondere din capitalul tau banesc intr-o directie in care simti ca mergi la sigur. Mizezi pe offline si asa vei continua sa procedezi si de acum incolo. Insa daca ai incerca sa iti largesti perspectivele, sa privesti mai departe de linia orizontului, s-ar putea sa descoperi ca ai la dispozitie o paleta larga de metode prin care poti vinde mai mult, mai rapid, mai eficient.

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: vanzariprogres vanzarivanzari marketingmetode vanzaristrategii vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Vanzarile H&M au fost sub asteptari

de Bianca Tila
15 Sep 2023
In cel mai recent trimestru, H&M a intampinat dificultati in atragerea clientilor, afectati de inflatia ridicata. "Eforturile in vederea...

Eurostat: Vanzarile au crescut in UE, dar au scazut in Romania

de Florin Amariei
03 Dec 2021
Datele Eurostat releva ca vanzarile cu amanuntul au scazut in Romania, in timp ce la nivelul UE acestea au crescut considerabil. Conform acestor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]