Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa procedati corect cand alegeti o sursa de finantare

de Maria Nicutar 03 Iun. 2011 3439
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din lipsa fondurilor personale si in contextul unei situatii economice precare, din ce in ce mai multi antreprenori cauta surse de finantare pentru afacerile lor. Care sunt regulile jocului? Cum sa nu dati gres atunci cand cautati modalitati de finantare?

Primul si cel mai des folosit mod de finantare este imprumutul de la institutiile bancare. Multi antreprenori se trezesc refuzati din cauza modalitatii in care procedeaza atunci cand cer o suma de bani pentru a-si sustine afacerea.
 
Important de retinut este faptul ca un credit important se acorda atunci cand institutia nu isi ia asupra ei intregul risc. Cu alte cuvinte, aplicati pentru o finantare de pana la 50% din suma necesara demararii afacerii. In acest fel aveti toate sansele sa vi se acorde capitalul de care aveti nevoie, creditorul avand siguranta ca va luati un angajament serios fata de el.

Un alt caz nefericit este cel al afacerilor care nu sunt bine reprezentate prin motivarea capitalului necesar. Este esential sa prezentati posibilului finantator cifra necesara alaturi de motivatii obiective( ex.:pe piata este o cerere mare pentru produsele firmei dvs, existenta unei competitii reduse si slab pregatite samd), statistici si orice alte documente care sa va sprijine si sa va motiveze cererea.

O greseala clasica comisa de antreprenori atunci cand au nevoie de finantare este proiectarea defectuoasa a planului de afaceri. De multe ori nu se apeleaza la serviciile personalului calificat(contabili, consultanti financiari samd) si se fac mari greseli cand se stabileste capitalul necesar demararii si administrarii afacerii.

Complexitatea planului, detalierea sa si considerarea riscurilor si cheltuielilor neprevazute sunt cateva concepte pe care multi oameni de afaceri le pierd din vedere si stabilesc sume rotunjite pentru care cauta finantare. Se poate intampla sa se ceara o suma mai mare decat ar fi fost necesara si cererea sa fie respinsa sau din contra, sa se ceara o suma mai mica decat cea reala si aceasta sa nu acopere cheltuielile aferente administrarii afacerii.

O alta greseala care merita amintita este aprecierea incorecta a perioadei de timp necesare pentru ca afacerile sa se poata sustine singure, fara ajutor exterior, din cifra de intoarcere. Orice afacere are nevoie de timp pentru a se dezvolta si trebuie luata in calcul si posibilitatea aparitiei de probleme si riscuri aferente oricarei afaceri. Este recomandat sa alocati un fond pentru cazul in care afacerea dvs nu va da roade la timpul prevazut.

Per total, o finantare se va finaliza cu succes daca sunteti capabil sa va pledati bine cazul si sa starniti interesul finantatorului pentru afacerea dvs iar sentimentul ca are oportunitatea de a face o investitie buna il va determina sa arunce osul cel mare in ograda dvs.





Tags: afaceresursa de finantaremodalitati de finantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere cu raci. Contabilitatea si fluxul de numerar

de Idei de afaceri
17 Feb 2023
Contabilitatea este ca o oglinda a activitatii dumneavoastra si exprima balanta de pornire a afacerii si situatiile proiectate de venituri pe primele...

Castiga timp, ca sa ai... timp pentru afacerea ta

de Idei de afaceri
26 Mar 2020
Timpul inseamna bani! Oamenii eficienti nu castiga doar bani, ci si timp, care poate fi investit profitabil in gasirea unor solutii pentru afacere...

5 Modalitati prin care iti poti reduce costurile intr-o afacere de vanzari

de Camelia Diaconu
13 Feb 2019
Reducerea costurilor unei afaceri nu trebuie sa afecteze angajatii, serviciile sau clientii, ci sa gasesti solutii prin care sa pastrezi conditiile...

Care sursa de finantare este cea mai buna pentru afacerea ta?

de Florin Amariei
15 Mai 2020
Momentul in care hotarasti ca vei deveni antreprenor este cu siguranta unul special. Stii, insa, care e cea mai buna sursa de finantare pe care o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]