Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De unde facem rost de bani pentru a demara ideile de afaceri?

de Adela Simonescu 11 Iul. 2011 4312
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi oameni au idei profitabile de afaceri si nu le pot pune in aplicare deoarece nu dispun de capitalul necesar pentru a le demara si apoi pentru a le administra. Multi intra in afaceri cu idei bune dar cu un capital insuficient si se trezesc in pragul esecului. Si mai multi oameni au idei de afaceri bune si au si suma de bani suficienta, dar nu stiu cum sa o administreze sau au procurat-o dintr-o sursa neinspirata.

Problema banilor pentru demararea unei afaceri este cea mai comuna problema in cazul multor persoane. Ce se intampla daca nu avem bani? De unde ii luam? Si cum ii mai dam inapoi? Cat trebuie sa luam?

Ei bine, treaba nu sta atat de simplu pe cat s-ar astepta unii. Banii pentru demararea unei idei de afaceri trebuie sa vina dintr-o sursa sigura, de incredere, care sa nu perceapa dobanda sau sa perceapa o dobanda mica. Aceasta conditie ne ajuta sa marim rentabilitatea si profitabilitatea afacerii si ne da voie sa dormim mai linistiti seara.

O buna sursa de capital pentru unii antreprenori ar fi familia, rudele. Daca stiti ca detineti rude cu o putere financiara mare si stabila, puteti sa le prezentati ideea dvs de afaceri si sa sperati ca veti obtine suma necesara de bani, cu o returnare in timp, in rate, conform intelegerii cu persoana respectiva.

Multe persoane nu recomanda imprumuturile de bani intre rude deoarece, afacerile nu ar trebui amestecate cu viata de familie si orice dificultate de a returna banii la timp se poate dezvolta in conflicte de familie de mare amploare. Cu alte cuvinte, ne putem strica relatii importante cand banii intra la mijloc.

O alta solutie ar fi sa apelati la imprumutul de la o banca cu traditie indelungata in acordarea de fonduri banesti. Stabiliti un imprumut cu o dobanda cat mai mica si returnati banii cat mai repede posibil.

Unele afaceri au posibilitatea de a fi subventionate de stat sau de diverse asociatii. De exemplu, fermele piscicole sunt finantate de stat si de POP (Programul Operational pentru Pescuit) pana in anul 2013. Pe acelasi model puteti sa va adaptati ideile de afaceri si sa cautati finantare pentru a va pune in aplicare visul.

O ultima solutie viabila este sa va asociati cu o persoana care sa dispuna de capitalul necesar. Altfel spus, dvs veniti cu ideea, partenerul vine cu banii si afacerea poate sa inceapa!




Tags: idei de afaceriafaceri banidemarare afacerebani demarare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]