Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modalitati de a atrage donatori pentru organizatiile non-profit

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 3147
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Organizatiile non-profit se confrunta mereu cu problema strangerii de fonduri. Este greu sa gasesti persoanele potrivite care sa aiba bani pentru a investi in organizatia ta, lor neaducandu-le, practic, foarte multe beneficii. Joan Flanagan spune ca ai nevoie de doar zece cuvinte pentru strangerea de fonduri. Mai intai, trebuie sa ii intrebi, mai apoi sa le multumesti, sa ii intrebi din nou si sa le multumesti din nou. Foarte simplu, am spune.

Foarte multe persoane gasesc strangerea de fonduri complicata, misterioasa si infricosatore, mai degraba ca ceva greu de atins. Aceste cuvinte ii ajuta mult, le usureaza munca. Daca doresti sa strangi bani, trebuie sa intrebi, mai ales persoanele pe care le cunosti.
 
In cele ce urmeaza avem cinci pasi care va vor ajuta sa identificati, sa intrebati si sa angajati donatorii.
 
1. Identifica perspectivele si gaseste ABC-ul acestora. In primul rand, trebuie sa ai acces la donator. Intreaba un apropiat daca cunoaste un potential donator. Mai apoi, vezi daca acea persoana crede in cauza ta si evalueaza daca are sau nu bani sa iti dea. 
De obicei, persoanele care doneaza bani organizatiilor non-profit sunt cele care au venituri medii. Cei bogati sunt mai inaccesibili. 
 
2. Educa si cultiva perspectivele tale. Pentru a-i convinge sa doneze, oamenii trebuie sa vada ceea ce faci tu. Inainte ca ei sa iti dea bani, arata-le munca ta. Invita-i la spectacole, organizeaza tururi, cere-le ajutorul pentru o actiune de voluntariat. Poti fi foarte inventiv, iar astfel ei vor fi convinsi ca meriti donatia lor.
 
3. Cere sprijin. Cel mai eficient mod de a le cere ajutorul este sa o faci fata in fata, asa ca organizeaza o intalnire si fii transparent in ceea ce priveste scopul acesteia. Cand va intalniti, inainte de a prezenta proiectul, pune intrebari, lasa-i sa vorbeasca, iar in acest mod vei afla mai multe despre acea persoana, dar si modul prin care sa o abordezi cand ii prezinti proiectul.
 
4. Multumeste si fii recunoscator celor care iti ofera. Poti incepe printr-o scrisoare de multumire. O poti personaliza prin adaugarea unor note proprii, scrise de mana, aratand astfel recunostinta ta fata de ajutorul lor. Poti organiza un eveniment de recunostinta pentru donatori, le poti aduce mici cadouri constand in flori sau mancare facuta in casa. Trebuie sa fii creativ, pentru ca pe viitor acestia sa se mai implice in activitatea ta.
 
5. Implica-i mai mult in munca ta. Gaseste moduri prin care sa ii implici emotional. Intreaba-i daca vor sa fie voluntari intr-o activitate, vezi daca doresc sa tina o conferinta sau sa va reprezinte la un eveniment. Astfel, ei te vor mai ajuta cu donatii si ii vor incuraja si pe altii sa o faca. 
 
15% din tot acest proces il reprezinta intrebatul, iar 85% celelalte procese. Este indicat sa implici donatorii in activitatile tale pe tot parcursul colaborarii, pentru a avea succes. 
 


Tags: ongorganizatii non-profitfonduristrangere de fonduridonatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

AAF: Avem active de 52 de miliarde de lei in industria fondurilor de investitii

de Idei de afaceri
23 Feb 2022
Presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) a spus ca industria autohtona a fondurilor de investitii se afla intr-un loc...

STUDIU. Fondurile de capital privat din UE isi regandesc planurile de investitii

de Florin Amariei
07 Aug 2019
Un studiu realizat de Deloitte si citat de News.ro releva faptul ca fondurile de capital privat din UE isi regandesc planurile de investitii si se...

Fondurile de pensii administrat privat Pilon 2 - intre profit si regularizare asidua

de Florin Amariei
02 Mai 2019
Guvernului Romaniei ii sunt solicitate noi masuri privind fondurile de pensii obligatorii administrate privat. Pilonul 2 a fost deja afectat de OUG...

4 sfaturi privind strangerea de fonduri pentru afacerea ta

de Alexandra Popescu
03 Iun 2014
Cand ne gandim la afaceri ne gandim automat la... bani. Cu toate astea, inceperea unei afaceri inseamna mai mult decat partea materiala, inseamna...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]