Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei intrebari pe care trebuie sa i le adresezi clientului

de Alexandra Popescu 14 Apr. 2014 2811
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pastrarea relatiilor cu partenerii de afaceri este unul dintre cele mai importante lucruri. Trebuie sa stii tot timpul ce asteptari are colaboratorul tau de la tine si de la viitor, cear dori sa imbunatateasca la aceasta relatie si, mai ales, care crede ca sunt punctele tale forte.

 
Daca tineti cont de dorintele si asteptarile partenerilor, puteti sa va imbunatatiti serviciile si sa reparati anumite greseli. Pentru asta exista asa numitele “intrebari tari”. Acestea au rolul de a muta conversatia de la alte persoane catre serviciile si produsele tale. 
Aici avem trei dintre intrebarile tari cu ajutorul carora va puteti incepe conversatia cu un client.
 
1. Ce ati gasit valoros si special din ceea ce am finalizat recent? Aceasta intrebare iti va oferi feed-back-ul de care ai nevoie in privinta ultimului proiect. Tu vezi lucrurile intr-un fel, partenerul tau in altfel. In acest fel vei vedea punctele forte din relatia voastra, lucrurile care fac ca aceasta colaborare sa fie mai inchegata. In plus vei afla ceea ce l-a atras cel mai mult la acel proiect, care sunt preferintele lui. Vei ajunge sail cunosti mai bine.
 
2. Imi poti da cateva sugestii in legatura cu imbunatatirea comunicarii cu tine si cu organizatia ta? Aceasta este intrebarea care te va ajuta sa gasesti modul prin care sa imbunatatesti colaborarea si comunicarea. Nimeni nu este perfect, deci nici tu.

Poate pe parcursul colaborarii ai omis anumite lucruri, nu ai fost prea cooperant sau poate ca nu ai comunicat cu el asa cum si-ar fi dorit. Poate fi din cauza stresului sau a altor factori, iar tu trebuie sa stii unde gresesti. In acest fel, automat, iti va spune si ceea ce apreciaza la tine si la organizatia ta. 
 
3. Care sunt trei dintre cele mai importante obiective pentru urmatorul an? Aceasta intrebare iti da posibilitatea sa ii afli obiectivele si proiectele viitoare, ceea ce te va ajuta si pe tine sa afli ce asteptari are de la organizatia ta. Vei vedea daca sunteti compatibili, daca obiectivele voastre se aseamana. Poate are planificat un proiect interesant de care nu stiai sau in care nu a investit prea multa incredere. Poate fi ceva care va va dezvolta companiile. Orice plan de viitor te ajuta sa iti organizezi si tu ideile si planurile tale. In plus, vei afla si daca tu faci parte din proiectele sale, ceea ce este important.
 
Toate aceste intrebari sunt de baza pentru a primi acel feed-back necesar oricarui afacerist. Unele lucruri nu se spun tot timpul, partenerului tai fiindu-i teama sa iti dezvaluie anumite nemultumiri. Acum este momentul potrivit sa afli exact ceea ce ai nevoie. Ce este si mai interesant, poti sa ii impartasesti si tu ceea ce vrea el sa afle de la tine. Poate este un atu al lui care tie iti place si nu vrei sa il schimbe, poate un proiect pe care vrei sa il dezvolti.

 


Tags: afacericlienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Indicele ROBOR la 3 luni scade la 6,08%, de la 6,09%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea...

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Rata anuala a inflatiei a urcat la 7,41% in ianuarie 2024

de Bianca Tila
14 Feb 2024
Rata anuala a inflatiei a crescut in luna ianuarie a acestui an la 7,41%, de la 6,61% in decembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]