Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti prea expus pentru propria afacere?

de Alexandra Popescu 30 Iul. 2014 3479
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu ai incepe niciodata o afacere care vinde doar un singur produs. Sau nu vei arunca bani intr-un singur stoc. In acelasi mod, ai nevoie sa iti diversifici dreptul de proprietate asupra unui lucru in care, probabil, ai investit pana la capat: afacerea ta.

 
Cu toate acestea, pentru o varietate de motive, multi antreprenori se bazeaza pe afacerea pe care au inceput-o si in care ei cred. Dar asa cum piata de valori isi asuma noi culmi, este bine de tinut minte ca trebuie sa joci in siguranta, pentru ca toate valorile pot disparea destul de repede. 
 
Companiile private au o mica serie de optiuni pe care trebuie sa le ia in considerare. Iata cateva optiuni care te vor ajuta sa reduci expunerea companiei tale:
 
1. Ia in considerare vanzarea unei parti a companiei. Cele mai multe companii sunt S-Corp, care se limiteaza la actiuni comune. Dar daca se organizeaza ca un C-Corp, care inseamna implicatii fiscale importante, pot emite clase de actiuni la fel de importante care nu ar pune in pericol dreptul de proprietate. De exemplu, ai posibilitatea sa vinzi un stoc pe care nu il preferi sau actiuni care nu dispun de drept de vot.
 
2. Seteaza un ESOP. ESOP este un acronim pentru Employee Stock Ownership Plan. Dupa cum sugereaza si numele, este un plan care iti permite sa vinzi stocul pe care il detii catre angajati sau management de-a lungul timpului. Angajatii si managementul trebuie sa semneze acordul, in primul rand, si vei avea nevoie de avocati si experti financiari pentru a asista planul. 
 
3. Daca ai obtinut capital de risc, asta inseamna ca structura a fost reorganizata in diferite clase, ca parte din afacere. Ia in considerare vanzarea actiunilor in prima faza, iar apoi vinde treptat mai multe actiuni ale dreptului de proprietate in toate rundele ulterioare de investitii.
 
Ultimul punct are sens pentru unii antreprenori mai mult decat pentru altii, spune Drew Nordlicht, partener si director general al Hightower Advisors, San Diego, care sfatuieste proprietarii de afaceri high-net-worth:
"Daca ar trebui sa facem acest lucru ca un antreprenor, de multe ori vei crede ca firma este pe culmile succesului, iar tu nu esti in stadiul de dezvoltare de produs si esti dispus sa o vinzi pentru ca afacerea genereaza venituri semnificative."NordLicht recomanda si o alte posibilitate: ia in considerare o piata secundara infloritoare pentru actiuni nelichide.
 
Daca compania ta este deja una publica, un set strict de reguli care guverneaza insider trading se aplica si in cazul tau. Vanzarile stocurilor companiei au tot felul de implicatii pentru aceasta si pretul stocului, precum si pentru toate castigurile raportate in viitor pe care compania trebuie sa le faca.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi afacerisfaturi antreprenorimanagementriscuri afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Team First Software inregistreaza afaceri in crestere

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Team First Software este o companie romaneasca de sotfware cu 18 de experienta in solutiile ERP. A incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de...

Cifra de afaceri din industrie a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
14 Dec 2022
In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a afisat cresteri, in termeni nominali, cu 26%, potrivit datelor publicate de Institutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]