Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Management financiar ca la carte: Lectii de la Robert Kiyosaki!

de Adela Simonescu 24 Iun. 2014 3466
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca este sa invatam cateva lectii valoroase despre managementul financiar, cel mai bine o facem din cartile scrise de Robert Kiyosaki. Una dintre cele mai interesante si valoroase carti scrise de acest guru in management financiar este cartea "Un IQ financiar mai bun".

Iata cateva extrase din cartea Un IQ financiar mai bun, extrase care devin si lectii foarte valoroase pentru cei care doresc sa isi gestioneze finantele asa cum procedeaza expertii:

"Am un prieten care este innebunit dupa golf. El cheltuieste anual mii de dolari pe crose noi si pe fiecare unealta de golf care apare pe piata. Problema este ca acest om nu vrea sa dea niciun ban e lectii de golf. Prin urmare, desi detine cele mai noi si cele mai performante echipamente de golf, el nu-si imbunatateste stilul de joc. Daca si-ar investi banii in lectii de golf siar folosi crosele de anul trecut, ar putea deveni un jucator mult mai bun.

Acelasi fenomen ciudat se intampla si in jocul banilor. Miliarde de oameni isi investesc banii castigat cu greu in produse precum actiuni sau imobile, dar nu investesc aproape deloc in informatie. Asadar, performantele lor financiare raman cam aceleasi."

"Motivul pentru care cei mai multi oameni nu devin bogati este ca cea de-a treia parte a creierelor lor, cerebelul - sediul activitatii subconstiente - este cea mai puternica.[...]<> In acest exemplu, frica determina subconstientul sa contracareze dorintele emisferelor stanga si dreapta. Mai pe intelesul tuturor, ca sa-ti dezvolti geniul financiar, este important sa stii mai intai cum sa determini toate cele trei parti ale creierului sa functioneze in armonie, si nu una impotriva celeilalte."

"Multi oameni cred ca, pentru a face bani, trebuie sa ai bani. Nu este adevarat. Aminteste-ti intotdeauna ca, asa cum poti sa pierzi bani investind in aur, poti sa-i pierzi si in orice alta afacere. In fond, nu aurul, actiunile, imobilele, truda sau banii te fac bogat - ci ceea ce stii despre aur, actiuni, imobile, truda si bani. In esenta, inteligenta ta in plan financiar, IQ-ul tau financiar, este cea care te face bogat."

"Stiu ca nu detin toate raspunsurile la toate intrebarile. Nu stiu daca as supravietui unui dezastru financiar mare. Ceea ce stiu este ca, indiferent de problemele sau provocarile pe care mi le rezerva viitoru, le voi privi ca pe simple oportunitati de a deveni mai inteligent si de a-mi dezvolta IQ-ul financiar."

Sursa: "Un IQ financiar mai bun", de Robert T. Kiyosaki, seria Tata Bogat, editura Curtea Veche, 2011.



Tags: robert kiyosakimanagement financiarmanagement financiar kiyosakilectii despre bani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]