Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 moduri prin care iti motivezi angajatii sa devina mai buni!

de Adela Simonescu 17 Iun. 2013 2716
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tinta noastra este destul de clara, insa acest lucru nu se intampla pentru toti angajatorii si managerii. Exista o sumedenie de angajatori si manageri care nu constientizeaza faptul ca o afacere nu poate sa fie de calitate mai mare decat calitatea angajatilor sai. Asa ca daca aveti angajati amatori, munca lor va fi de mantuiala si rezultatele vor fi slabe. Implicit, afacerile vor returna rezultate slabe.

Dar cum procedam pentru a ne atinge aceasta tinta, pentru a ne ajuta angajatii sa devina mai buni, profesionisti de top, oameni care sa performeze din ce in ce mai bine, pentru binele lor si deci si al companiei?

In primul rand, trebuie sa invatam sa nu ne mai criticam angajatii in mod negativ. De cate ori o facem, angajatii nostri nu au nimic de invatat. Tot ceea ce se intampla este sa le daramam moralul si sa ii facem sa isi doreasca sa se afle oriunde altundeva decat in companie. Desigur, de cele mai multe ori, in subconstientul lor se adanceste o singura idee: am nevoie de un loc de munca unde sa fiu apreciat pentru ceea ce stiu sa fac si unde sa fiu ajutat sa ajung mai sus, mai departe.

Singurul lucru pe care trebuie sa il intelegem este ca nimeni nu invata cu frica, cu amenintari, cu jigniri. Cu totii invatam ceva temeinic atunci cand o facem cu placere, entuziasm si motivatie!

Iata si cele trei moduri in care sa actionati pentru a va motiva angajatii sa devina mai buni, profesionisti de top, oameni care sa performeze mai eficient, in avantajul afacerii dvs:

1. Fii mai mult decat un sef pentru oamenii tai.
Fii un mentor-coach-lider. In acest moment, toate sfaturile si indrumarile tale vor fi primite asa cum trebuie! Nu sunt ordine, sunt reguli care tie ti-au adus succes. Rezultatul final, atunci cand actionam cu blandete si calm, se vede foarte rapid. Aceste sfaturi si indrumari sunt rapid preluate si urmate!

2. Fii un model pentru oamenii tai. Oamenii invata cel mai bine atunci cand au un model pe care sa il urmeze. Daca parintele tipa si loveste, asa se va comporta si copilul. Daca seful are un anumit tip de comportament, sansele sunt mari ca toti angajatii sai sa se comporte la fel.

3. Fii corect! Atunci cand suntem corecti cu oamenii nostri, sansele sunt net superioare ca angajatii nostri sa fie corecti fata de noi si fata de afacerea pe care o reprezinta. Asa ca oferiti salarii corecte, bonusuri cand performantele lor sunt depasite, critica pozitiva si sfaturi bune, laudati-le performantele si sprijiniti-i atunci cand au nevoie!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afacereafacerimanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]