Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi financiare pentru antreprenorii anului 2015 aflati la stramtoare

de Octavian Dinu 29 Ian. 2015 2715
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori singura solutie e sa investesti absolut tot ce ai in afacerea pe care ai demarat-o.

Iata cinci lectii personale pentru antreprenorii stramtorati in faza de inceput:

1. Cere un mic ajutor de la prieteni si familie
Pentru primii trei ani, Confirmation a avut imprumuturi de la cel putin 20 de membri ai familiei lui Fox, la schimb cu actiuni ale companiei. „Incearca sa apelezi la ajutorul familiei si al prietenilor, in special daca crezi in ceea ce faci”, spune el.

Mai mult decat atat, fereste-te de „batutul palmei”. „Sfatul meu este sa nu complici imprumuturile, dar sa te asiguri ca esti acoperit cu documentele de care e nevoie”, spune Fox. Daca nu, o structura alambicata a capitalului ii poate descuraja pe potentialii investitori sa participe la rundele ulterioare de finantare.

Dan Sudit, consilier financiar la BMO Harris Private Bank din Seattle, spune ca e si o modalitate de a mentine relatia cu prietenii si familia. „Daca inca de la inceput ai un membru al familiei care contribuie la modul de viata in timp ce esti prins in aceasta aventura, ar trebui sa fie foarte clar ce asteptari au”, afirma El sustine ca ar trebui sa clarifici urmatoarele lucruri: iti vor recupera investitia totala? Daca da, cand? Vor primi banii inapoi cu dobanda? Au impresia ca afacerea este o oportunitate considerabila si vor primi o parte din succesul tau?

2. Redu costul de trai
Fox a demarat afacerea la momentul in care crestea alaturi de sotie doi copii. Din cauza ca nu avea rezerve financiare substantiale, s-a concentrat asupra reducerii cheltuielilor. „Ne faceam vacante de week-end inainte sa devina cool”, spune el. Au renuntat totodata si la televiziunea prin cablu, si-au facut abonamente telefonice reduse si au incetat sa mai manance in oras.

Chiar daca posesorul unei afaceri are cateva economii, este intelept sa reduci costurile, afirma Papier. Trebuie sa fii in stare sa spui: „O sa traiesc cu cartofi si orez pentru urmatorii trei ani”.

3. Nu arunca cu actiuni de la inceput
Dupa modul in care a impartit capitalul companiei, e clar ca Fox a avut ca principal obiectiv maximizarea investitiei. insa nu le-a dat angajatilor, familiei sau prietenilor pachete mari de actiuni, care i-ar fi scazut procentul sau de proprietate.

Multi antreprenori fac aceasta greseala – dau pachete prea mari de actiuni inca de la inceput, ducand la ceea ce expertii financiari numesc „supradiluarea” actiunilor. Daca scopul tau principal e sa faci cat mai multi bani, atunci vei vrea sa fii proprietarul intreagii tale afaceri”, spune Papier.

In orice runda de finantare, ideea e sa nu le oferi investitorilor mai mult de 20-40% din proprietate, afirma Fox. Cu cat sunt mai putini detinatori de actiuni, cu atat va avea mai multe beneficii antreprenorul fondator.


Tags: investitiiafacerifinanciar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitiile straine directe s-au redus in acest an

de Bianca Tila
14 Sep 2023
In primele sapte luni ale anului curent, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 4,254 miliarde de euro, de la 5,992...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Activele nete ale fondurilor de investitii au inregistrat scaderi

de Bianca Tila
09 Ian 2023
Activele nete ale fondurilor de investitii locale au inregistrat scaderi de 4% in luna octombrie a anului trecut, ajungand la o valoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]