Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care angajatii le gandesc si nu le spun

de Maria Nicutar 04 Dec. 2011 2909
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii nostri sunt cele mai mari valori pe care le putem utiliza pentru bunul mers al afacerilor noastre. Ii recrutam pe cei mai buni dintre cei buni, ii selectam, in integram, investim in ei si incercam sa ii trainuim ca la carte pentru a-si depasi nivelul de specializare sau de expertiza in domeniul adecvat. Chiar si asa, unii antreprenori si manageri nu reusesc prea des sa intre in mintea angajatilor lor pentru a-i intelege pe deplin pe cei care duc sarcini grele in favoarea afacerilor noastre.

Iata 4 lucruri pe care angajatii le gandesc si nu le spun:

1. “Daca mi-ar acorda o marire de salariu, as intelege ca ma valoreaza si ma vrea alaturi de companie”. Beneficiile materiale se afla in topul recompenselor preferate de angajati. Degeaba le oferim abonamente gratuite la piscina, laude si alte recompense. Cei mai multi doresc mai multi bani pentru a decide pe cont propriu ce vor face cu ei. Pot avea credite bancare de platit, datorii si restante de care doresc sa se achite pentru a se elibera de stresul acumulat din cauza problemelor cu banii.

2. “Ma munceste ca pe un sclav si pe altii ii lasa cu aceleasi sarcini si responsabilitati”. Multi angajati sunt valorosi si contam pe ei. Ii incarcam cu mai multe responsabilitati fiindca vedem cat de performanti sunt si uitam ca sub zambetul de accept se poate ascunde o nemultumire mare.

Solutia sta in verificarea posibilitatilor angajatului, evitarea supraincarcarii lui si purtarea unei discutii prin care sa il facem sa inteleaga ca ii lasam pe maini anumite sarcini fiindca avem incredere in el mai mult decat in alti colegi de-ai sai. La timpul potrivit, promovati-va angajatii pe care va bazati, in care va incredeti si catre care incredintati sarcini importante.

3. “Nu se oboseste niciodata sa imi spuna multumesc sau sa ma laude de fata cu ceilalti colegi sau manageri. Poate isi asuma meritul muncii mele.” Laudele si multumirile sunt si ele importante pentru toti angajatii. Cui nu ii place sa fie laudat, sa i se spuna ca este un angajat de top si ca viitorul lui este unul promitator in cadrul companiei pe care a ajutat-o atat de mult?

4. “Nu ma intelege deloc cand ii spun ca am copii si nu pot sa imi iau munca si acasa. Va crede ca sunt lenes si familia va crede ca sunt neglijent.” Incercati sa nu amestecati viata dvs profesionala cu cea personala si, pe acelasi model, nici pe a angajatilor dvs. Stresul si tensiunea se acumuleaza rapid cand angajatii dvs nu mai beneficiaza de timp liber, mai ales cand au si copii.

Faptul ca va privit ca un tata neglijent/mama neglijenta va aduce cu sine stres la locul de munca si puteti sa fiti sigur ca angajatii pusi in asemenea situatii isi vor cauta, in scurt timp, un alt loc de munca cu un program mai bine delimitat si care sa nu le rapeasca weekend-urile sau timpul liber de dupa terminarea programului de lucru.


Tags: angajatiantreprenorimanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]