Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 Sfaturi pentru a gasi co-finantatorul perfect

de Stefan Gheorghe 19 Sep. 2013 2512
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Recent, cineva a venit la redactie si ne-a intrebat: unde si cum pot gasi partenerul de afaceri potrivit? Specialistii Rentrop&Straton i-au raspuns:

Fondatorii spun adesea ca a pune bazele unei companii este cea mai trista aventura posibila. Ai de trecut prin probe extrem de grele, trebuie sa iei decizii dificile, petreci nopti albe la birou, iar toate acestea fac din calea spre succes un drum extrem de anevoios.

A spune despre acest proces ca este o ”povara” poate fi chiar prea putin, motiv pentru care foarte multi investitori prefera, de cele mai multe ori, sa faca echipa cu o alta persoana, pentru a imparti responsabilitatea si stresul. Insa nu este intotdeauna usor sa gasesti pe cineva care impartaseste aceeasi viziune cu tine si care munceste corect, completand in acest timp setul tau de cunostinte.

Acestea fiind spuse, iata 4 sfaturi pentru a gasi pe cineva care sa te insoteasca in calatoria ta antreprenoriala.

1. Spune-le oamenilor cu ce te ocupi.
Multi antreprenori considera in mod gresit ca cea mai grea parte la un start-up este gasirea unei idei de afacere. Vor apara cu indarjire proiectul pentru care lucreaza si vor vorbi in mod criptic despre proiect cu ceilalti, din cauza faptului ca se tem ca acestia sa nu ii copieze. In realitate, ideea in sine joaca un rol foarte mic in startup-ul specific oricarei afaceri.

De fapt, totul tine de executie si de a iti da seama ce merge si ce nu, lucruri pe care le afli cu ajutorul echipei si al feedback-ului primit de la clienti. Deci, este indicat sa vorbesti despre proiectul la care lucrezi. In felul acesta vei fi capabil sa atragi persoane care gandesc la fel, astfel ca vei incepe sa primesti un feedback foarte bun in legatura cu ce incerci sa realizezi. Pana la urma, cum vei reusi sa ii gasesti pe oameni care sa colaboreze cu tine daca acestia nu stiu cu ce te ocupi?

2. Implica-te.
Poate suna ca un cliseu, si totusi: informeaza-te, informeaza-te, informeaza-te. Participa la intalniri, conferinte, prelegeri, orice are legatura cu activitatea ta. La debut, este mult mai important sa fii sociabil si sa primesti feedback-uri decat sa te inchizi in camera reflectand asupra muncii tale.

In momentul in care ai ajuns la nivelul la care colectezi date reale, poti analiza rezultatele pe care le-ai avut pana la momentul respectiv. In orice caz, la acest nivel, atentia ta trebuie sa se indrepte spre a cunoaste cat mai multi oameni cu putinta.

3. Vorbeste cu mentorii.
Este uimitor cat de des considera fondatorii ca abuzeaza de timpul atat de pretios al mentorilor lor. Intalneste-te cu mentorii cat de des poti si cere-le sfatul sau apeleaza la relatiile pe care le au pentru a te introduce persoanelor care pot avea un rol benefic in afacerea ta.

4. Apuca-te de treaba!
Acest sfat poate parea redundant, insa trebuie sa incepi sa muncesti. Daca ai o serie de intalniri sub nas, nu mai pierde timpul imaginandu-ti lucruri, ci treci imediat la treaba.

Acum este timpul pentru a incepe sa construiesti ceva. Multi fondatori cad in plasa aspectelor economice si legislative in privinta proprietatilor fiecaruia dintre ei, cui si cat ii apartine, etc. Nu te lasa prins in capcana. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa incepeti impreuna munca pentru a vedea daca exista o chimie intre voi si puteti colabora cu succes. Daca descoperiti ca lucrati bine impreuna, atunci puteti avea o discutie despre crearea unui parteneriat pe termen lung.

Gasirea unui partener de afaceri nu este intotdeauna o munca usoara si nu reuseste mereu din prima. Tot ce poti sa faci este sa socializezi, sa iti faci relatii si sa depui un efort oricat de mare in incercarea de a gasi partenerul potrivit. Este posibil ca persoana pe care o cauti sa fie deja acolo.


Tags: fonfatoricompaniiinvestitorisuccesfinantator

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Secretul unui interviu de succes

de Idei de afaceri
03 Nov 2023
Secretul unui interviu de succes este foarte simplu. Trebuie sa stii foarte clar ce doresti de la viitorul angajat si sa adresezi intrebarile corecte...

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Companiile ar trebui sa pregateasca majorari salariale mai generoase

de Florin Amariei
25 Nov 2021
Un studiu arata ca toate companiile ar trebui acum sa pregateasca majorari salariale mai generoase in 2022 din cauza inflatiei. Majoritatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]