Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pretioase care iti vor ajuta afacerea sa creasca

de Alexandra Popescu 17 Apr. 2014 2506
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cine nu isi doreste ca in momentul cand si-a infiintat o afacere, aceasta sa aiba si succes? Cred ca toata lumea. Poate va intrebati de cati clienti veti avea nevoie pentru ca afacerea sa aiba succes si sa fie si durabila. Sunt multe intrebari care va trec prin minte, insa noi avem cateva sfaturi pentru a-ti pregati afacerea de crestere.

1. Trateaza-ti afacerea ca pe un restaurant. 
Pentru ca afacerea ta sa beneficieze de o crestere a clientilor, trebuie sa verifici, ma intai, daca esti pregatit pentru asta, daca ai resursele necesare ca toti sa fie satisfacuti. Fa-ti o strategie a facilitatii de productie si asamblare si vezi daca poate suporta o crestere a clientelei cu 10%. Trebuie sa te gandesti daca ii poti servi la fel de bine si calitativ pe toti clientii care apar din senin la fel ca pe cei care erau inainte. Este destul de greu. 
 
2. Construieste-ti strategia de crestere in jurul clientilor fideli.

Este o  idee foarte proasta sa iti inlocuiesti clientii. Vei ajunge imediat sa pierzi. Clientii fideli sunt cei care s-au invatat cu tine si cu produsele tale si stiu in permanentace trebuie sa imbunatatesti. De aceea este bine sa creezi o strategie de crestere in jurul lor. Sunt singurii care te vor ajuta sa iti imbunatatesti serviciile pentru ca ei stiu tot ce ai avut pana in acel moment.
 
3. Depisteaza clientii ingrijorati de crestere.

Clientii se ingrijoreaza daca afacerea ta creste rapid si devine din ce in ce mai cunoscuta. Vor considera ca nevoile lor nu vor mai fi satisfacute la acelasi nivel ca atunci cand erai o mica companie. Clientul trebuie sa considere tot timpul ca el este cel mai important pentru tine, asa ca datoreaza-le lor succesul. Spune-le asta, iar ei vor stii ca le esti recunoscator si ca vor fi mereu importanti pentru compania ta. 
 
4. Difereantiaza-te pe tine si afacerea ta prin continuul contact al clientilor.

Construieste afacerea in baza experientei clientilor acumulata pe parcursul timpului de cand apeleaza la serviciile tale si ale companiei. Nu ii neglija, incercand sa ii satisfaci pe cei noi.

Cum am mai spus, ei te cunosc cel mai bine si ei sunt cei mai importanti. Este bine sa stie inainte ce schimbari doresti sa faci in compania in ceea ce priveste produsele tale, trebuie sa fie informati tot timpul. Daca ii dezamagesti nu vei mai avea sursa care sa te in drume spre ceva mai bun.
 
Se stie din totdeauna ca clientul nostru este stapanul nostru, asa ca trebuie sail tratam ca atare. Daca ii neglijam, ii facem sa se simta neimportanti, acestia vor inceta sa apeleze la serviciile tale, indiferent cat de bunear fi. Poate gasesc aceleasi servicii la altcineva care ii apreciaza. Asa ca fii tu cel care ii face sa se simta unici si ca totul se schimba in functie de dorinta lor. Este strategia  care iti va face si tie compania sa creasca, le va satisface si lor nevoile. 

 


Tags: afacerestrategiiclienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Vrei sa-ti deschizi un magazin online pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri
26 Oct 2020
In ziua de azi, este important sa ai o prezenta online: nu doar pe retelele de socializare, dar si un website pentru afacerea ta. Dar realizarea...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]