Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive majore pentru care oamenii esueaza

de Adela Simonescu 04 Nov. 2012 2581
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem parte de numeroase esecuri in viata. Si aici discutam si despre cea profesionala si despre cea personala. Ne-am casatorit cu persoana nepotrivita. Am urmat o facultate ale caror cursuri se dovedesc a fi inutile. Ne-am angajat in cadrul unei companii care nu ne ajuta sa progresam. Ne-am abandonat visul de a ne demara o afacere si deja ne apropiem de o varsta inaintata.

Per total, numeroase batalii se termina in mod negativ insa asta nu trebuie sa ne opreasca din mers. Ele trebuie sa ne intareasca, sa ne faca sa vedem lucrurile din alta perspectiva, sa ne caleasca.

Iata si care sunt principalele motive pentru care oamenii esueaza, conform INC:

1. Obiective incorecte si o viziune slaba.
Este nevoie de o viziune clara si puternica pentru succes in viata personala si in cea profesionala. Viziunea reprezinta samanta din care se dezvolta intreaga forta ce ne ajuta sa ne ducem la indeplinire obiectivele, fie ele obiective pe termen scurt sau obiective pe termen lung. Stabiliti obiectivele pe care trebuie sa le indepliniti pentru a ajunge acolo unde va veti simti impliniti!

2. Frica de esec reprezinta al doilea motiv major pentru care oamenii esueaza. Esecurile apar intotdeauna cand nu detinem obiective clare si cand nu depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura ca vom ajunge cat mai departe.

3. Frica de succes reprezinta un alt motiv demn de luat in considerare. Multi sunt cei carora le este teama ca vor reusi. In mod normal, apar noi responsabilitati si teama ca toate castigurile pot fi pierdute: bani, faima, recunostinta prietenilor, respectul familiei samd.

4. Un program de lucru nerealist. Cine crede in noroc habar nu are ce inseamna succesul real. Pentru reusita in orice domeniu este nevoie de multa munca si 0% noroc. Este nevoie sa depunem eforturi serioase pentru a ajunge sa fim mandri de noi insine si de capacitatea noastra de a atinge obiective. Mai presus de orice, eforturile pe care le depunem trebuie esalonate pe baza unui program de lucru realist. Asa ca nu va supraestimati si nu va subestimati capacitatea de lucru. In ambele cazuri va veti auto-dezamagi si acesta este punctul care va duce la abandonul unui proiect.

5. Teama de punctele "seci". Punctul sec apare atunci cand ai ajung intr-o situatia care pare fara final si fara niciun fel de progres. Ai impresia ca lucrurile nu mai avanseaza si ca acest moment de stagnare este sfarsitul unui proiect. Multi folosesc aceste puncte seci ca scuza sa iasa dintr-un proiect, sa abandoneze un vis.


Mult succes!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afaceriesec afacerifrica de esec

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]