Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi care te vor ajuta enorm sa-ti construiesti durabil afacerea

de Dragos Craciun 11 Mai. 2016 6760
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Se afirma ca, cea mai buna cale prin care puteti construi afaceri este sa ajutati alte persoane sa isi atinga dorintele. In acest fel, veti avea acces la noi oportunitati si veti primi ajutor atunci cand aveti nevoie.

Bun! Acum, iata 5 sfaturi care va vor ajuta enorm sa va inconjurati de oamenii potriviti si sa va construiti durabil afacerea!

1. Faceti o prima impresie buna
Cu totii stim cat de importanta este prima impresie. Totusi, nu acordam suficienta atentie acestui lucru si uitam teoria. Incercati sa tineti minte ca nu puteti repeta prima impresie. Zambiti, dati mana ferm si respectati regulile de politete de baza.

2. Fiti informat
Pentru a avea conversatii antrenante cu persoanele cu care interactionati este bine sa va puneti la punct cu ultimele stiri: cititi ziarele in fiecare zi si ascultati stiri.

Inarmati cu cele mai recente noutati puteti initia discutii cu aproape oricine. Oamenii informati creeaza mereu o impresie placuta: stiu ce se intampla in jurul lor si pot exprima opinii despre evenimente.

3. Fiti sincer
Chiar daca vreti sa impresionati cu orice pret persoana cu care interactionati, rezistati tentatiei de a exagera talentele personale. Daca vreti sa dezvoltati o relatie de durata, adevarul va iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu, iar increderea va fi compromisa.
De aceea este mai bine sa fiti sincer in legatura cu ceea ce sunteti.

4. Nu fiti superficial
incercati sa cunoasteti persoanele cu care interactionati si la nivel personal. Acest lucru ii va semnala interlocutorului ca sunteti cu adevarat interesat de el si ca vreti sa il cunoasteti. Dupa crearea unui contact personal, va fi mult mai usor sa initiati si o relatie de afaceri.

Puneti intrebari legate de pasiuni, de familie, de locul de origine si oferiti la randul dumneavoastra informatii personale. Acest tip de discutii va poate apropia mult. Oamenii fac afaceri cu cei pe care ii plac si in care au incredere.

5. Ascultati activ
Ascultarea este o parte importanta a unei conversatii de care insa multe persoane uita. Atunci cand sunteti atent la ceea ce interlocutorul dumneavoastra spune, aratati respect si interes.

Incercati sa aprobati din cand in cand spusele interlocutorului si aveti grija sa nu intrerupeti. Ascultatul activ inseamna sa fiti complet atent la ceea ce spune persoana cu care vorbiti si sa realizati legaturi mentale.



Tags: afacereafacerirelatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]