Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 factori pe care ii ignori dar care iti pot influenta negativ sau pozitiv afacerea

de Cosmin Enescu 04 Feb. 2015 5805
4.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intre concurentii directi ai unei afaceri puteti adauga si concurentii care si-au crescut in ultimii trei ani procentul detinut din piata. In acest fel veti putea identifica tendintele de dezvoltare concreta a concurentilor. Sa vedem acum alti factori care va pot influenta afacerea, factori pe care deseori ii ignoram in planurile noastre.

Pe langa influenta industriei si concurentei asupra firmei dumneavoastra, mai exista de asemenea si alte influente care pot sa va afecteze in mod pozitiv sau negativ afacerea.

Pentru fiecare dintre acesti factori ar trebui analizate punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile.

1. Mediul economic in general poate sa va stimuleze sau sa va puna la incercare dezvoltarea, in functie de perioada pe care o traversati: recesiune, stabilitate macroeconomica sau dezvoltare.

2. Mediul politic va poate influenta si el, deoarece o perioada de instabilitate a acestuia va genera cel putin o perioada de nesiguranta legislativa.

3. Mediul social este important deoarece nivelul de dezvoltare si civilizatie are o influenta directa asupra volumului vanzarilor.

4. Mediul legislativ poate avea o mare influenta asupra dezvoltarii afacerii dumneavoastra deoarece numeroasele schimbarile legislative pot da peste cap cea mai bine construita planificare de afaceri. Romania se afla intr-o perioada de intensa adaptare la normele Uniunii Europene, si din nefericire aceasta adaptare se realizeaza in graba, fara o informare prealabila adecvata a oamenilor de afaceri in general, a detinatorilor de ferme, in cazul dumneavoastra.

5. Mediul international este de asemenea un factor de influenta, din doua puncte de vedere:
– daca mediul economic national reactioneaza prompt la modificarea conditiilor economice internationale (ceea ce nu se intampla deocamdata in Romania datorita slabei
dezvoltari a pietelor financiare si a burselor de marfuri);
– daca realizati exporturi in tarile afectate de schimbari negative ale mediului international.

6. Factorii tehnologici pot avea influenta asupra dezvoltarii afacerii.

7. Piata imobiliara este un alt factor de influenta, deoarece, spre exemplu, daca terenul nu este proprietatea dumneavoastra sau a firmei, atunci este posibil ca o crestere a chiriilor sau achizitia acestuia in vederea dezvoltarii sa va diminueze profiturile. De asemenea, daca doriti sa achizitionati terenul, pretul acestuia poate varia in functie de zona unde va veti construi ferma, precum si de situatia pietei imobiliare din acel moment (declin sau crestere).

8. Furnizorii si distribuitorii sunt de asemenea importanti, deoarece un numar mic al acestora va va face sa fiti vulnerabil. Dependenta de un singur furnizor sau distribuitor va pune in pericol intreaga dezvoltare a afacerii, deoarece veti fi „la mana lor“, indiferent de profesionalismul acestora in afaceri.


Tags: afaceriafaceremediul economicinfluente afacerimediu afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]