Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 factori de risc intr-o afacere cu o 'gradi' sau un after-school

de Dragos Craciun 23 Apr. 2015 5113
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In orice afacere exista si factori de risc. Haideti sa vedem care sunt acestia in cazul in care urmeaza sau deja ati deschis o gradinita sau un after-school!

1. Spatiul insuficient.
Sporirea numarului de copii inscrisi la gradinita poate aglomera excesiv spatiul existent si, in aceasta situatie, riscul unei epidemii creste. Prin urmare, nu  neglijati niciodata normele impuse de Inspectoratul de Politie Sanitara si Medicina Preventiva. Chiar daca posibilitatile dvs, financiare nu va permit cumpararea sau inchirierea unei vile, alocati fiecarui copil un volum minim de aer de 5 m3.

2. Amenajarea necorespunzatoare a spatiului perturba activitatea de educare si da nastere la controverse cu parintii.

3. Organizarea defectuoasa a activitatii determina neincrederea parintilor in institutia dvs. si, implicit, scaderea numarului de copii inscrisi. Incercati sa va planificati cat puteti de bine activitatea si respectati aceasta planificare. Stabiliti cu atentie bugetul initial si asigurati-va fondurile necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii de inceput pentru minimum doua luni de zile.

4. Adaptarea dificila a copiilor la noul mediu. in special copiii foarte mici sunt deosebit de atasati de parintii lor si plang cand sunt lasati singuri la gradinita. Atitudinea lor ii poate speria si pe ceilalti copii. Daca situatia nu inceteaza dupa cateva zile, va trebui sa renuntati la copilul respectiv, pentru a va putea ocupa de ceilalti.

5. Suprasolicitarea copiilor.
Lectiile de limbi straine, de arte, de pian ofera o educatie solida celor mici, iar parintii vor fi cu siguranta incantati de aptitudinile copiilor lor. E binecunoscut faptul ca la varste fragede oamenii invata cu mai multa usurinta o limba straina. Nu e cazul sa exagerati, insa, impunand copiilor, de exemplu, sa invete deoadata mai multe limbi straine, deoarece capacitatile lor sunt totusi limitate.

6. Alegerea personalului este deosebit de dificila in orice afacere, dar in cazul unei gradinite de copii, e chiar mai dificila.
Munca cu cei mici presupune insusiri speciale, absolut necesare in astfel de activitate. in plus, angajatii trebuie sa aiba o pregatire de specialitate si sa stie sa lucreze la proiecte in care sunt implicati copiii.

7. Atragerea clientilor reprezinta un proces de lunga durata, care poate fi stimulat printr-o promovare eficienta a serviciilor oferite si prin profesionalism.
In momentul in care clientii deja existenti sunt multumiti, publicitatea se face din om in om, iar profiturile obtinute sunt considerabile. in caz contrar, insa, consecintele “reclamei” negative sunt greu de reparat.

8. Neacreditarea institutiei dvs. de invatamant creeaza panica in randul parintilor, ceea ce se va concretiza cu siguranta in scaderea numarului de solicitari pentru inscriere.

Factori de succes intr-o afacere in care lucrezi cu copiii



Tags: afacereafacerigradinitaafter-schoolriscfactori de risc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]