Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla punctele tari si punctele slabe ale oamenilor cu care lucrezi!

de Anca Raileanu 04 Mar. 2016 5232
4.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand pui bazele unei echipe care sa-ti aduca succesul in afaceri, trebuie sa cunosti foarte bine punctele tari si punctele slabe ale fiecarui membru, inclusiv pe ale tale!

E posibil sa trebuiasca sa faci niste experimente pentru a gasi formula magica, dar daca esti atent vei reusi sa construiesti o echipa care sa te sustina si care sa se sustina pe ea insasi.

Spre exemplu, sa zicem ca un membru al echipei lu creaza foarte bine din umbra si uraste sa fie in lumina reflectoarelor. Locul lui este mai potrivit la birou, fiind responsabil de sarcinile administrative – corespondenta, contabilitate etc. Totodata, daca un alt membru se plictiseste rapid, pune-l sa-ti fie asistent.

Ia-l cu tine la intalniri, da-i multe taskuri care se schim ba de la o zi la alta si da-i sa rezolve sarcini de ultim moment. Asta o sa-l tina in priza si ferit de plictiseala.

Vei descoperi ca afacerea ta este mult mai eficienta daca le dai membrilor echipei tale taskuri care sa li se potriveasca cu personalitatea si care sa le hraneasca pasiunile. Plictiseala si complacerea sunt cele mai usoare moduri in care iti poti pune afacerea pe butuci.


A-ti constientiza propriile puncte tari si puncte slabe iti poate oferi o perspectiva generala asupra a ceea ce ii lipseste afacerii tale si asupra motivului pentru care aceasta nu prospera.

O afacere trebuie sa contina toate elementele necesare care sa ii asigure evolutia. Daca iti lipseste o singura piesa, afacerea nu va avea rezultatele scontate.

La fel cum ai procedat in ceea ce priveste plusurile si minusurile afacerii tale, trebuie sa faci pentru tine si pentru membrii echipei tale. Le poti cere colegilor sa participe, creand propriile lor liste, insa va trebui sa le examinezi cu obiectivitate pentru ca cei mai multi oameni nu sunt capabili sau nu sunt sinceri cu ei insisi atunci cand vine vorba despre punctele lor tari si cele slabe.

Cand lucrurile nu merg precum conform planului sau nu functioneaza la cel mai inalt nivel, noteaza unde a avut loc scurtcircuitul si cauta proba. Daca poti identifica cauza unui esec si persoana care a gresit, atunci poti gasi punctul slab. Desigur, aceeasi metoda se aplica si in cazul punctelor tari.

In calitate de antreprenor, este important sa acorzi atentie plusurilor si minusurilor echipei tale. De aceea, este important sa adaugi permanent completari acestei liste.

Revizuieste aceasta lista cel putin o data pe trimestru si actualizeaz-o daca este nevoie. Acorda in permanenta atentie elementelor care contribuie la cresterea punctelor tale tari, precum si ale echipei, pe fondul diminuarii punctelor slabe. Cu cat esti mai consecvent in privinta acestui efort, cu atat mai eficient si eficace va creste afacerea ta.



Tags: afacereafacerisucces in afaceriechipa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]