Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii tai sunt demotivati si fara entuziasm?

de Maria Nicutar 05 Oct. 2012 2671
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai angajati demotivati si lipsiti de entuziasm, afacerile tale nu au sanse mari de succes. Multi angajatori se lovesc de aceasta problema, fie ca detin o ferma, un magazin online, o firma de curatenie sau o firma de Web Design. De ce se intampla asta? Cum putem sa remediem problema? Cine este de vina?

Haideti sa incepem cu inceputul si sa punem punctul pe 'i'. Cine este de vina? Cei care recruteaza angajatii sunt de vina. Daca ati recrutat un candidat care:

1. a avut in trei ani de zile mai multe locuri de munca decat numarul de perechi de sosete pe care le aveti dvs in sertare ... atunci apar probleme.
2. daca pare o persoana care nu stie de vrea de la viata ... atunci nu e persoana potrivita pentru un loc de munca stabil.
3. daca este o persoana care nu apartine de domeniul in cauza si pare ca isi cauta un loc de munca temporar...
4. este o persoana pe care doriti sa o atrageti in firma prin intermediul unei descrieri incorecte a jobului in cauza. Multi angajatori realizeaza descrieri geniale de post, insa mult diferite de realitate. Numerosi candidati pot fi ideali pentru descriere, insa nu si pentru versiunea pe care o vor intalni la locul de munca.

Iata doar cateva "indicii" care sa va spuna sa nu luati in echipa acel candidat sau sa munciti putin la descrierea corecta a pozitiei pe care o puneti la bataie.

Cu siguranta candidatul nepotrivit isi va da seama ca acest loc de munca nu este pentru el si va ramane pe pozitie pana la urmatoarea oportunitate de angajare. Va lucra fara motivatie fiindca stie ca nu progreseaza in directia potrivita.

Asa ca ne concentram pe acele strategii care ne vor ajuta sa luam in firma doar pe cei care detin o viziune asemanatoare cu aceea pe care cultura organizationala a companiei o promoveaza. Luam alaturi de noi persoane serioase, de incredere, care isi vad viitorul in domeniul in care vor fi angajati.

Mai luam alaturi de noi si persoane care dovedesc ca sunt motivate sa progreseze in acel domeniu. Un indiciu este calibrul listei de diplome si acreditari. Intotdeauna putem miza pe un candidat care vine deja cu un bagaj informational solid si care ne arata ca detine planuri serioase de a urma o directie clara in viata sa profesionala.

La final, ne ramane sa ii asiguram conditii optime de lucru si de progresare, conditii optime de dezvoltare profesionala, conditii care sa ii permita sa isi iubeasca locul de munca, conditii care sa isi asigure un trai decent.


Mult succes!

sursa foto: www.sxc.hu







Tags: angajati demotivatimotivatie angajatiangajati nepotriviti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]