Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asigura ambientul afacerii! Cum iti amenajezi biroul de lucru de acasa?

de Teo Manole 20 Feb. 2015 2960
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un aspect important in amenajarea biroului de acasa este respectarea principiilor ergonomice.

In cazul in care petreci mai mult de sase ore la birou, esti expus riscului de a-ti afecta sanatatea (coloana vertebrala, vedere, circulatia in membrele inferioare etc.). Iata cateva elemente pe care este bine sa le iei in calcul:

- inaltimea biroului. Majoritatea birourilor au inaltimea cuprinsa intre 68 si 75 cm si, in mod ideal acesta ar trebui ajustat la inaltime persoanei care il utilizeaza. O diferenta de cativa centimetri poate imbunatati considerabil confortul la birou.

- pozitionarea monitorului. Fie ca lucrezi la un laptop sau la un desktop, este important ca acesta sa fie pozitionat corect. Privirea trebuie sa cada perpendicular pe ecran. Astfel, eviti sa stai aplecat la calculator. In magazine se gasesc suporturi pentru laptopuri care iti permit sa le asezi la inaltimea potrivita.

De asemenea, la majoritatea monitoarelor de desktop se poate ajusta inaltimea astfel incat utilizatorul sa poata sta in pozitia corecta. in cazul in care ai nevoie de doua monitoare, utilizeaza unul pentru activitatea prin cipala si unul pentru activitatile secundare (cau tarea informatiilor). Ambele trebuie sa fie po zitionate astfel incat utilizatorul sa nu faca mis cari bruste sau sa stea cu capul in lateral pentru prea mult timp.

- scaunul de birou potrivit. Unii antreprenori petrec mai mult timp pe scaunul de la birou decat in pat. De aceea, este important ca scaunul sa fie confortabil si sa permita o pozitie corecta. Un scaun de birou bun ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici: sa aiba inaltimea ajustabila, sa aiba brate reglabile si suport pentru zona lombara.

- iluminatul corespunzator.
Lumina insuficienta sau prea puternica poate incetini munca, dar mai ales poate duce in timp la probleme de vedere.
Lumina optima este cea naturala, insa in cazul in care aceasta lipseste, se recomanda lumina indirecta din mai multe surse. in cazul in care lucrezi cu culori (ex. fotograf), este indicat sa instalezi lumini care balanseaza culorile astfel incat rezultatul muncii tale sa fie cat mai bun.

Asigura un loc pentru stocarea documentelor
Majoritatea antreprenorilor incearca sa reduca cantitatea de „hartii” pe care le folosesc. Totusi, pentru multe dintre activitatile unei firme sunt necesare documente in format fizic (facturi, chiante, contracte, oferte etc.). Multe dintre acestea trebuie pastrate chiar si cativa ani. Pentru a evita probleme este indicat sa pastrezi documentele intr-un spatiu special amenajat, in dosare etichetate.

Prevede un loc de depozitare

in cazul multor afaceri este nevoie de un spatiu pentru depozitarea diferitelor obiecte: marfa, echipamente scoase din uz, stoc de consumabile etc. Este indicat sa dedici un loc pentru depozitarea diferitelor lucruri astfel incat sa nu iti aglomerezi spatiul de lucru.

Alege un loc pentru intalniri
Este posibil ca unii clienti sa te viziteze la biroul de acasa. Daca vrei sa pastrezi un aer profesional, este recomandabil sa nu primesti clientii in spatiul dedicat familiei. Nu este necesar sa ai o camera separata pentru intalniri. Cateva scaune si o masa sunt de ajuns pentru o intalnire de afaceri la biroul de acasa.

Ramai deschis schimbarilor
Pe masura ce afacerea ta evolueaza si biroul tau va trebui sa se schimbe. De aceea, in momentul in care alegi mobila si echipamentele nu considera ca acestea vor ramane aceleasi mereu. Daca nevoile tale se modifica, nu ezita sa schimbi designul, astfel incat acesta sa raspunda mai bine muncii tale.

De asemenea, schimbarile biroului de acasa iti pot stimula creativitatea si te pot ajuta sa vezi business-ul dintr-o perspectiva noua.
Cu putina planificare, este posibil sa creezi acasa un birou care sa te ajute la dezvoltarea afacerii tale.



Tags: afacereafacere acasabirouamenajare birou

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Patru moduri prin care sa aduci primavara in biroul tau

de Idei de afaceri
12 Apr 2022
Modul in care sunt amenajate spatiile in care lucram au un impact puternic asupra starii noastre de spirit, dar, mai ales, asupra productivitatii...

4 facilitati de ordin sanitar pe care o cladire de birouri a viitorului ar trebui sa le aiba

de Idei de afaceri
27 Ian 2022
Schimbarile din ultimii doi ani au avut efecte pe partea personala si mai ales pe cea profesionala. Munca de acasa impusa de catre angajatori a lasat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]