Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatile angajatilor pe care sefii le pretuiesc cel mai mult

de Maria Nicutar 15 Dec. 2011 4140
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem inca angajati si ne lasam putin deoparte visul de a deveni antreprenori. Inca nu suntem pregatiti, inca nu detinem capitalul necesar, inca nu detinem nivelul de expertiza care sa ne ajute sa pornim si sa conducem afaceri catre succes. Avem grija de carierele noastre si investim in ele resurse importante de timp, de energie, de putere de inovatie si, de ce nu, si de bani.

Iata calitatile unui angajat pe care sefii le pretuiesc cel mai mult:


1. Orientare spre solutii. Angajatii care gandesc in materie de solutii sunt unii dintre cei mai valorosi oameni pentru o companie. Orice firma, agentie, companie samd se loveste de probleme, de neajunsuri, de conflicte samd si oamenii care gandesc solutiile optime sunt cei care “curata” terenul de vreascurile care ne stau in cale si nu ne dau voie sa ne crestem afacerile in directia potrivita.

2. Onestitate. Sefii doresc oameni sinceri, persoane care sa nu se teama de respingere sau sanctiune atunci cand admit ca au comis o greseala, persoane care sa se teama sa spuna ca nu stiu sa efectueze o munca specifica, persoane care sa nu linguseasca, persoane care sa isi exprime opinia liber, chiar si cand aceasta nu este una care sa imparta lauri.

3. Putere de decizie. Una dintre calitatile mult cautate in majoritatea angajatilor este puterea de decizie. Avem nevoie de oameni abili si competenti in luarea deciziilor. Uneori, acest lucru se intampla rapid, avem nevoie de decizii rapide, decizii luate intr-un context tensionat, decizii de care vor atarna numeroase aspecte care pot afecta in mod favorabil sau in mod nefavorabil afacerile.

4. Integritate, etica, deontologie.  Exista angajati care ar calca pe cadavre doar sa isi rezolve problemele, termenele limita, neajunsurile si conflictele din viata profesionala sau din cea personala. Conducerea se va baza intotdeauna pe cei care isi pastreaza neatinse principiile la care adera si de care nu se vor dezlipi nici cand vine vorba de bani, de promovare sau de alte beneficii.

5. Stapanire de sine si putere de concentrare. Sefii isi doresc si oameni care sa nu se planga, sa nu se autocompatimeasca. Avem mult de munca, termene limita care se apropie cu viteza covarsitoare, probleme in departamente si alte presiuni normale din viata profesionala. Chiar si asa, cei mai castigati angajati vor fi cei cu putere de auto-control si care se vor concentra pe munca lor fara sa incerce sa se transforme in victime.


Tags: calitati angajatiangajat sefputere de decizie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]