Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand este timpul sa iti vinzi compania

de Alexandra Popescu 14 Mai. 2014 2133
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai o companie mare si, la un moment dat, un intreprinzator vine la tine si iti ofera o suma mare de bani pentru a-ti cumpara afacerea. Ce faci in acel moment? Este o intrebare grea si o decizie pe masura pentru antreprenori. Insa, oricand te poti confrunta cu o astfel de problema. Desigur, nu te lasa inima sa iti vinzi compania la care ai lucrat si in care ai investit bani, pasiune si dragoste, insa te gandesti, pe de alta parte, ca este o oferta buna, care nu ar mai veni alta data sau poate ca da. Aici totul depinde de tine.

Daca acea persoana iti ofera o suma mare, care te tenteaza, cu siguranta e interesat sa duca afacerea pe culmi mai inalte, acolo unde, poate, tu nu o poti face. In plus, da, astfel de oferte nu se ivesc zilnic.
 
Daca ai retineri si nu stii ce sa faci intr-o astfel de situatie, noi iti prezentam cativa factori care sa te ajute sa iei decizia corecta. 
 
1. Ai relatii disfunctionale cu investitorii. Gandeste-te daca relatia cu investitorii tai are o influenta pozitiva asupra vietii tale. Daca raspunsul este "nu", atunci este timpul sa te retragi, motivele fiind incompatibilitatea valorilor, dezacorduri asupra strategiei etc. In momentul acela, Jim Franklin, CEO-ul serviciului de email SendGrid, sustine ca trebuie sa o vinzi pentru ca nu mai exista respect, iar lucrurile pozitive pentru companie vor intarzia sa apara.
 
2. Ti-ai pierdut interesul. David Bloom, co-fondatorul si CEO-ul restaurantului tehnologic Ordr.in, spune ca atunci cand vede fondatori care se joaca in jurul lor cu noi concepte de afaceri prin beri sau cercetarea ocazionala de noi industrii in afara orelor de munca, stie ca scrisul este pe perete. Bloom considera ca acesta este semnul ca alearga pe langa idei pentru afacerea curenta. Trebuie sa actionezi cu idei care sa iti ajute afacerea sa devina realitate, iar daca acestea nu exista, dispare si pasiunea, rezulta ca nu mai exista afaceri. Atunci este timpul sa te retragi.
 
3. Piata spune cand este momentul potrivit. Vanzarea este precum colectarea de fonduri, intotdeauna este nevoie de mai mult decat crezi. Iar daca timpul de gandire este prea indelungat, oportunitatea s-ar putea inchide. Gandeste-te la un antreprenor care vrea sa isi vanda afacerea peste un an, insa peste un an vine criza si intra in insolventa, iar nimeni nu o mai vrea. Atunci te vei lupta si vei investi bani sa o readuci pe picioare.
 
Daca unul dintre acesti factori a aparut, atunci este timpul sa te gandesti mai bine si sa actionezi. Cele trei exemple sunt ale unor antreprenori care au trecut prin asemenea situatii si au invatat din greseli. Ia exemplu de la ei si te poti interesa mai mult in ceea ce priveste aceasta situatie. 
Tine minte: trenul trece o singura data prin gara ta, asa ca nu-l ocoli sau ignora.
 


Tags: afaceriantreprenoriinvestitorisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]