Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat ai de pierdut pentru ca inca nu esti un bun leader...

de Ilinca Dobrescu 10 Feb. 2014 2924
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leaderii se formeaza in timp... Daca avem o astfel de initiativa si daca suntem dispusi sa intram pe un teritoriu cu adevarat nou, avem toate sansele sa ne vedem afacerile atingand niveluri inalte de succes si prosperitate pe toate planurile, nu doar de ordin financiar.

Insa nu toti suntem leaderi si nu toti intelegem necesitatea de a miza totul pe acest rol. Este rolul care trebuie, daca nu a facut-o deja, sa inlocuiasca rolurile managerilor orientati catre control, rutina, procese operationale deja instituite si care trebuie urmate in mod riguros.

Leaderii, spre deosebire de manageri, nu dicteaza, nu dau ordine, nu impun reguli. Leaderii isi arata un mic coltisor din raiul care te va tenta si apoi iti arata drumul pe care ei il vor urma pentru a ajunge acolo in timp util pentru maxim de rezultate si beneficii. Si il vei urma, nicio grija.

Vei merge dupa el pentru ca stie deja drumul pe care trebuie sa il urmezi pentru a scapa de o tona de obstacole de care te-ai lovi daca ai fi singur. Leaderul nu doar ca stie drumul, insa are si o harta pe care are de gand sa o impartaseasca cu tine. Si are si o lanterna pe care ti-o va imprumuta oricand ai nevoie sa vezi in bezna in care vei intra pentru ca drumul este nou. Drumul este inca nedescoperit si ai nevoie de un indrumator.

Acesta este menirea unui adevarat leader, sa iti arate calea si sa te ajute sa o urmezi, pas cu pas, alaturi de el. Nivelul de engagement creste, nivelul de incredere creste si el, eficienta sporeste.

Mai mult, leaderii sporesc nivelul de inovatie la nivelul organizatiei. Leaderii nu isi impun propriul set de reguli si propriile idei. Leaderii te ajuta sa descoperi cele mai bune idei si te ajuta sa impui cele mai bune reguli pentru rezultate optime.

Finalul este glorios. Se obtin rezultate maxime cu minim de efort din partea ambelor parti. Leaderii inspira iar angajatii lucreaza mai eficient si mai simplificat. Strategiile de management au sanse mai mari sa se dovedeasca a fi cele potrivite pentru ca trec prin filtrele mai multor profesionisti, cu reveniri si modificari.

Acest lucru nu se intampla niciodata atunci cand semnalul este unidirectional, ca in situatia managerilor traditionali. De foarte multe ori, acestia tin in frau tendintele de originalitate si inovatie ce vin din partea subordonatilor lor, acestia devenind simpli tehnicieni ce pun in practica o viziune verificata doar de un singur creier. Riscant? Evident, pentru binele intregii companii.

Sa aveti succes si mizati pe leadership pentru dezvoltarea unei afaceri de viitor sigur!


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: leadershipsfaturi de leadershipreguli leadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]