Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce sistem de preluare comenzi alegi pentru localul tau?!

de
910 0 28 Apr. 2014
Management


61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI

Cat datoreaza clientul ospatarului sau barmanului? Care sunt produsele cu cea mai mare vanzare? Care este stocul de marfa, cu intrarile si iesirile aferente? Care sunt intervalele orare cu cea mai mica vanzare? Sistemul pe care il vei alege sa faca toate aceste "investigatii" pentru tine depinde strict de tipul si dimensiunea afacerii tale. Ce sistem de preluare comenzi alegi pentru localul tau este, intr-adevar, una dintre intrebarile la care trebuie sa gasesti cat mai curand raspunsul potrivit daca ai o afacere in alimentatie publica.


Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Vezi detalii

Propriul meu plan de afaceri
Propriul meu plan de afaceri

Vezi detalii

Lavanda: cultura profitabila in 2018
Lavanda: cultura profitabila in 2018

Vezi detalii




Trebuie sa recunosc faptul ca eu am descoperit deja raspunsul si sunt foarte incantat de rezultat, dar nu te voi influenta spunandu-ti pentru ce am optat personal. Te las sa analizezi si sa alegi propria ta varianta.
 
Iata cateva posibilitati de luare a comenzilor practicate in localurile de la noi din tara, cu avantajele si dezavantajele fiecareia:
 
Comanda prin "viu grai":
Avantaj> de vreme ce ospatarul ia astfel comanda, tot ce trebuie sa faca este sa ceara verbal bautura, sa o duca clientului si, apoi, sa incaseze banii. Ca si rapiditate este avantajos, doar daca este o locatie in care NU se merge pe rulaj! 
Dezavantaj> dar ce te faci daca vrei sa afli cat mai exact stocul, marfa vanduta si banii incasati?! Cu siguranta va trebui sa instalezi camera de supraveghere in dreptul casei si nu numai pentru a descuraja furtul. 
Dezavantaj> ce faci daca ospatarul uita sau incurca comanda? Timpul pierdut cu refacerea ei sau, mai grav, lamurirea problemelor aparute, ar trebui sa te determine sa investesti intr-un sistem profesional de preluare a comenzilor. 
 
Comanda pe carnetel:
Avantaj> toate problemele vor disparea odata ce comanda va fi scrisa. Organizarea si controlul sunt astfel mult mai bune. 
Avantaj> investitia este mult mai mica decat in cea a unui sistem profesional de luare a comenzilor. 
Dezavantaj> pentru mesele mari, se pierde timp in luarea comenzii, mai ales ca nu se poate trimite rapid si in acelasi timp catre bar si bucatarie. O comanda intarziata inseamna in acest domeniu un client nemultumit… Unde mai pui ca daca si barmanul sau bucatarul vor fi nevoiti sa isi scrie comanda pe propriul carnetel (cum am vazut ca se mai practica), cand vor mai manca si bea clientii?!
 
Comanda printr-un sistem informatic:
Avantaj> este cel mai eficient si asigura cea mai buna, clara si precisa comunicare a tuturor "departamentelor" implicate – sala, bar si bucatarie. 
Avantaj> clientului i se preia si i se livreaza rapid comanda, iar daca optezi si pentru un sistem profesional de scoatere a notelor de plata, acesta nu va mai astepta deloc.
Avantaj> ai cea mai sigura statistica referitoare la vanzare (totala, pe un anumit produs, pe o anumita categorie de produse, stocuri, intrari, iesiri, niruri, rapoarte, z-uri, x-uri, etc), tipuri de clienti (in functie de categoriile introduce in baza de date, poti afla ce varste, sex, ocupatie au clientii tai), interval orar slab, promotii, etc.
Dezavantaj> investitia intr-un astfel de sistem este mai costisitoare, insa, acest dezavantaj se va transforma intr-un avantaj odata cu amortizarea. 
Dezavantaj> de fiecare data cand vor fi probleme care tin de furnizorul de electricitate (pana de curent, reparatii in zona etc), sistemul va avea de suferit. 
 
Incearca sa vizualizezi toate cele trei variante pe care ti le-am propus in acest articol, intr-una dintre cele mai aglomerate ore de activitate. Care crezi ca ti s-ar potrivi cel mai bine, dar mai ales care ar fi cea mai eficienta? 
Gandeste-te la ce vanzare te astepti sa faci (intr-o saptamana, luna sau intr-un an, in functie de perspectivele pe care ti le-ai fixat), la cat de expeditivi iti doresti sa fie angajatii tai, ce vei servi (mancare si/sau bautura), la cat de sigura iti doresti sa fie aceasta afacere (cu totii ne dorim cat mai putine "incertitudini" intre vanzari si cheltuieli). 
Toate aceste amanunte iti vor oferi raspunsul cel mai bun si calea pe care o vei urma!
 


Tags: afacerilocalsfaturi afaceriantreprenori

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ce sistem de preluare comenzi alegi pentru localul tau?!
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Management de succes: 33 de instrumente vitale pentru antreprenori in 2018

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Proiectarea corecta a unei afaceri este un pas cheie pentru succesul acesteia. Important este modul in care managerul abordeaza afacerea, felul in...

Topul celor mai bune scoli de afaceri din Europa

de Idei De Afaceri
04 Dec 2017
The Financial Times a alcatuit un top al celor mai bune scoli de afaceri in 2017, care masoara calitatea si anvergura programelor post-universitare....

Studiu: 7 din 10 oameni de afaceri nu vad beneficiile brandului personal

de Idei De Afaceri
10 Iul 2017
"Puterea brandului personal 2017" este primul studiu despre modul in care este perceputa importanta brandului personal in mediul de afaceri din...

Oamenii de afaceri, increzatori in evolutia economiei in urmatoarele 12 luni

de Idei De Afaceri
18 Oct 2016
EY Romania a realizat un studiu care analizeaza perceptia directorilor din companiile care activeaza in Romania in privinta perspectivelor mediului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

caut partener/investitor

Intrebare: Salut,am o afacere in care detin o linie de produs sticle PET(-utilaje noi+matrite) de 0,150l;0,250l;0,500l si0,900l),intr-o hala noua ce are toate utilitatile si as dori un partener pentru a extinde afacerea in domeniul fabricarii lactatelor ca iaurt,sana,cascaval etc. mentionand ca sunt inginer chimie alimentara cu experienta(promotia 1991,Fac. din Galati) .Astfel vreau sa inchid circuitul producand si imbuteliind produse din lapte pe langa vanzarea de PET-uri ptr. alti beneficiari ,cu alte cuvinte e nevoie de achizitii utilaje prelucrare lapte.Astept raspuns de la cei interesati.

Raspuns: lasa-ti va rog un telefon de contact.  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton