Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faci cand incepi un proiect?

de Stanciu Ioana 25 Ian. 2016 3761
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerul de proiect trebuie sa se asigure de la inceput ca persoanele implicate sunt dispuse sa faca treaba bine. Daca sare peste aceasta etapa, managerul risca sa aiba probleme cu angajatii pe toata durata de implementare a proiectului.

Asigurati-va ca echipa are expertiza necesara

Nu sunt rare cazurile in care un manager de proiect constata ca oamenii cu care lucreaza nu detin competentele necesare. in astfel de situatii, este necesara dezvoltarea abilitatilor noi si cresterea gradului de intelegere a proiectului pentru ca sarcinile sa fie duse la capat cu succes.

De exemplu, sunt frecvente cazurile in care membrii echipei nu detin cunostinte legate de un anumit software care va fi utilizat frecvent pe durata de implementare a proiectului. Astfel, inainte de inceperea proiectului, managerul poate discuta cu echipa despre competentele necesare, daca acestea sunt disponibile in proiect, iar daca nu, cum pot fi atrase.

In cazul in care exista suficient timp, se pot organiza traininguri. in organizatiile cu planificare eficienta, trainingurile se organizeaza din timp, astfel incat sa existe competentele necesare la momentele potrivite.

Un tip de training care se recomanda la inceputul fiecarui proiect este cel de initiere, astfel incat toata lumea sa primeasca informatii despre proiect. O alta varianta este atragerea in proiect a persoanelor care detin deja competentele necesare.

Valorificati experienta si cunostintele
Persoanele din echipa cu mai putina experienta pot alege sa ramana in umbra, din cauza temerii de a nu se ridica la nivelul colegilor mai experimentati. Managerul de proiect trebuie sa le acorde o atentie speciala si sa-i incurajeze sa contribuie la atingerea obiectivelor proiectelor.

Desigur, pentru a face acest lucru, un manager trebuie sa cunoasca punctele tari ale oamenilor cu care lucreaza in proiect. Daca nu a mai colaborat ina inte cu echipa, el se poate informa din CV-urile angajatilor sau poate cere parerea colegilor de lucru.


Tags: proiectcompetentemanagermanager de proiectechipa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]