Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa urmaresti cand angajezi un manager

de Alexandra Popescu 21 Iun. 2014 2522
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unii antreprenori isi dau seama, la un moment dat, ca nu sunt persoana potrivita pozitiei de conducere a companiei. De fapt, aceasta este una dintre calitatile esentiale ale unui lider: sa isi recunoasca slabiciunile si sa-i abordeze pe cei care sunt mult mai capabili si calificati pentru a conduce o companie.

 
Identificarea persoanei potrivite care sa conduca compania variaza in functie de industrie, insa fiecare CEO are unele teme comune cu ajutorul carora sa il poti identifica.  In continuare, iti prezentam cateva calitati pe care urmasul tau, care se presupune ca trebuie sa fie mult mai capabil ca tine, trebuie sa le aiba, atunci cand constati ca leadership-ul nu este pentru tine.
 
Expertiza
Vrei sa angajezi pe cineva cu o profunda intelegere a dinamicii industriei si care sa stie cum sa pozitioneze compania intr-un viitor de succes. Aceasta persoana va avea nevoie de experienta in a duce catre succes o afacere si va trebui sa lucreze cu infrastructura existenta pentru a atinge obiectivele pe termen lung. In plus, poate fi ceva unic cu privire la cunostintele si/sau relatiile acestei persoane care o diferentiaza de ceilalti.
 
Leadership
Trebuie sa te concentrezi pe indivizii care afiseaza calitati de lider. Cum ii recunosti? Ei sunt, de obicei, oamenii care sunt exceptionali comunicatori, au o gandire strategica si sunt imbratisati de catre angajatii lor, clienti, parteneri si parti interesate.
 
Pasiune
Pasiunea este una dintre cele mai importante calitati ale unui antreprenor. Pentru a conduce o companie, trebuie sa fie foarte pasionat de ceea ce incearca aceasta sa realizeze. Acesta este un bun stimulent pentru a motiva angajatii si a-i face sa creada in companie si in cresterea acesteia. Neavand pasiune, acea persoana nu va fi capabila sa motiveze angajatii pentru a-ti ajuta compania sa creasca si sa atinga succesul.
 
Integritate
Oricine isi doreste sa angajeze pe cineva in care sa aiba incredere. Managerii sunt cei care dau tonul intregii organizatii. Cand evaluezi potentialii angajati, pune-le intrebari despre situatii dificile si cum se ocupa ei de schimbarea oamenilor pentru a da un sens valorilor si abordarilor tale. Poti urmari reactiile cu intrebarile dificile, poti vedea cum actioneaza in situatii incomode, care este modul in care isi evalueaza angajatii.
 
Sa gasesti cel mai bun manager pentru compania ta nu este tocmai usor, el trebuind sa indeplineasca toate calitatile unui lider. In plus, trebuie sa aiba experienta, pasiune, sa fie capabil sa se dedice in totalitate dezvoltarii companiei si, foarte important, sa fie capabil sa lucreze cu angajatii si sa ii stimuleze. 
 
Un lider poate fi recunoscut dupa cele 4 calitati enumerate mai sus, acestea fiind cele mai importante pentru viitorul tau inlocuitor. Si, foarte important, trebuie sa cunoasca si sa aiba experienta in industria in care ruleaza afacerea ta.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: managerantreprenoriafacerilidercalitati liderleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]