Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai bun sediu pentru afacerea ta, langa un competitor

de Magdalena Popa 10 Iul. 2015 3235
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand esti in cautarea unui sediu pentru afacerea ta acorda atentie competitorilor. Multi experti sunt de parere ca raspunsul la intrebarea cu privire la cel mai bun sediu pentru afacerea ta este mai simplu decat unii antreprenori fac sa para.

„Simplu, cel mai bun loc este cel situat cat mai aproape de cel mai mare competitor al tau”, sustine Greg Kahn, fondator si CEO al Kahn Research Group, cu sediul in Huntersville, Carolina de Nord, si cercetator in domeniul comportamentului consumatorului, care a luat parte la numeroase cercetari in privinta sediului, pentru Arby’s Buffets Inc., Home Depot, Subway, precum si alti jucatori mai mici sau mai mari.

De ce sa cheltuiesti banii, cand competitorii tai au facut-o deja pentru tine?

„Traficul pietonal este evident foarte important, dar a aduce la locul potrivit consumatorul perfect este mult mai important. Datorita faptului ca esti situat in apropierea competitorilor poti beneficia de eforturile acestora de marketing.”

Cu alte cuvinte, competitorii tai isi aleg sediile bazandu-se pe cele mai bune valori demografice dintr-o anumita zona, este de parere Kahn.

In multe dintre cazuri, acestia aloca o mare parte din buget conducerii traficului spre locatiile respective. „De ce sa cheltuiesti banii, cand competitorii tai au facut-o deja pentru tine? Este inutil”, conchide Kahn.

Mai mult de atat, a te pozitiona langa competitori poate fi un avantaj pentru afacere, cu conditia de a fi suficient de increzator ca produsul tau il va depasi din toate punctele de vedere pe cel al competitorului.

„Competitia este utila”, este de parere Blake Tartt III, presedinte si CEO al firmei de consultanta New Regional Planning cu sediul in Houston, cunoscut pentru realizarea unor mari centre comerciale si a altor cladiri similare.

„Aceasta face ca distribuitorul sau restaurantul respectiv sa dea nastere mai multor afaceri, precum si unui trafic mai bun, ceea ce nu face decat sa ma ajute pe mine. Daca clientii mei sunt fideli, nu am nicio problema cu faptul ca acestia vor fi atat de aproape de competitie.”

Desigur, este o idee foarte buna sa iti faci propria evaluare a zonei de lucru, fara a ține cont de toate aceste posibilitati pe care ti le poate oferi situarea in proximitatea competitorilor, chiar daca acestia par sa „infloreasca” in zona.



Tags: afacereafacerisediusediul afaceriicompetitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]