Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile prietenoase cu mediul sunt afaceri mai rentabile!

de Maria Nicutar 28 Feb. 2012 2335
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui studiu realizat la Harvard Business School si urmarit timp de 18 ani pe baza performantelor a 180 de companii, companiile care promoveaza ideea de sustenabiitate sunt afaceri mai rentabile pentru investitori, scrie Bloomberg.

Intrebarea care macina foarte multi afaceristi straini si afaceristi romani ramane cea referitoare la rentabilitatea investitiilor in sustenabilitate. Conceptul acesta nu se mari refera doar la a face ceea ce este corect ci se extinde spre marginile investitiilor inteligente, investitiilor in viitorul unei companii, al unei afaceri de orice fel.

Studiul a fost realizat pe parcursul a aproape doua decenii pentru a se observa traseul strategiei pe termen lung, pentru a se observa cat de rentabil este procesul de sustenabilitate pentru firme din domenii variate.

Conform studiului realizat de experti, 90 de firme care au implementat politici de mediu si de responsabilitate sociala au obtinut rezultate considerabil imbunatatite fata de restul firmelor care au mers pe conduita clasica.

In fapt, fiecare dolar investit in anul 1993 in portofoliul de companii sustenabile a ajuns sa valoreze in 2011 suma de 22,60 de dolari. Fata de suma de 15,40 de dolari care rezulta din portofoliul companiilor axate mai putin sau deloc pe politici sustenabile, acesta reprezinta un progres major si care trebuie sa ne dea de gandit.

Este un progres care va determina din ce in ce mai multe companii sa se orienteze spre procesul de implementare de politici de mediu si de responsabilitate sociala.


Tags: politici de mediupolitici de responsabilitate socialasustenabilitate afacerisustenabilitate companiisustenabilitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]