Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gasesti angajati carora sa le placa ceea ce fac?

de Andrioae Ruxandra 13 Mai. 2014 2475
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Pasiune" pare un cuvant arhifolosit in lumea micilor afaceri. Din moment ce este adevarat faptul ca aceasta trasatura de caracter a devenit un fel de cliseu cand se descrie antreprenorul sau jobul. Fiind complet implicat si fiind atent la ceea ce faci - indiferent daca se misca intreaga companie sau doar i se vand produsele - intotdeauna se produc rezultate de cea mai buna calitate.

Construind o cultura a angajatilor carora intr-adevar le place munca pe parcursul procesului de angajare, William Powley, fondator si art director la agentia de design Mad*Pow, a emis sase cai sa identifice candidatii pasionati pe care ai vrea sa-i ai in echipa ta.
 
Fii atent la hobby-uri si interese
Pe parcursul interviului, este important sa descoperi hobby-urile si interesele candidatului in afara de munca. Oamenii pasionati arata un entuziasm imens cand vine vorba de a impartasi ceea ce fac altor oameni. Oamenii ale caror hobby-uri sau interese sunt indreptate doar spre cariera nu sunt probabil cei mai pasionati angajati pe care ii cauti, pentru ca nu sunt apti sa aiba viziuni diferite asupra rolurilor lor.
 
Capacitatea de a mentine echilibrul dintre viata personala si munca
Intreaba-l pe candidat cat de mult valoreaza el sau ea programul de munca si programul de viata personala. Oamenii care stiu sa munceasca din greu si sa se distreze apoi ii fac sa fie cei mai buni oameni de echipa. Oamenii care vin la interviu nepregatiti si nu pot raspunde la intrebarea asta ar trebui sa aiba un steag rosu.
 
Evalueaza scopurile dezvoltarii profesionale
O intrebare foarte buna pe care o poti intreba in timpul unui inteviu este "Daca te vom angaja, cum te vezi aici peste trei ani?" Daca raspunsul nu ofera indicii catre ceva care este mai minunat decat ceea ce are candidatul sa ofere acum, este un semn ca el sau ea nu este inca matur. Oamenii pasionati au grija sa devina mai buni, mai inteligenti si mai fericiti.
 
Masoara capacitatea lor de a fi generosi
Oamenilor pasionati le place sa priveasca succesele altora sau sa contribuie la ele. Intreaba-ti candidatii cum au ajutat oameni in afara locului de munca. Au facut munca de voluntariat? Si-au dedicat timp unui scop nepersonal?
 
Testeaza-le caracterul
Oamenii cu pasiune sunt, de asemenea, curajosi. Cere-i candidatului un exemplu de ceva curajos si de munca asidua pe care el sau ea l-a facut.
 
Apreciaza ceea ce-i incanta
Oamenii pasionati sunt foarte sensibili. Ei isi arata emotiile atunci cand vorbesc despre lucruri care-i fac fericiti. In timpul interviului, noteaza spatiile conversatiei in care candidatul devine incantat sau entuziast in legatura cu un subiect anume. Daca aceste subiecte se potrivesc rolului in firma, el sau ea ar trebui sa fie persoana potrivita pentru job.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: afaceriangajatiafaceri miciinterviu de angajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]