Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gasesti solutii atunci cand rata vanzarilor se schimba

de Liliana Constantin 19 Ian. 2011 3050
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Criza financiara a accentuat fluctuatiile existente pe piata in ceea ce priveste vanzarile si a facut ca multi antreprenori sa nu reactioneze eficient in incercarea de a-si mentine castigurile la un nivel care sa nu afecteze afacerea.

In vreme ce prima reactie a fost sa taie cheltuielile si sa reduca numarul de angajati, au existat si alti antreprenori care au vazut in criza ocazia de a schimba strategia de vanzari si de a invata cum sa se adapteze rapid la modificarile pietei.

Strategiile care au functionat au fost insa doar cele care au fost gandite si analizate in prealabil si care s-au concretizat printr-un plan concret si gandit pe termen lung. Prin analiza mai multor instrumente de marketing si posibilitatea de folosire a acestora pentru a creste vanzarile, s-a ajuns la un rezultat care face ca pe termen lung castigurile afacerii sa creasca.

Mai intai de toate, antreprenorul ar trebui sa inteleaga in ce masura nevoile clientului sunt indeplinite si in ce mod raspund produsele sau serviciile furnizate dorintelor publicului tinta.

Un sistem bine pus la punct este recomandat in locul unei reactii imediate si agresive la care apeleaza foarte multi manageri si antreprenori in incercarea de a obtine o crestere rapida a vanzarilor.

Chiar daca se apeleaza la promotii si oferte cat mai atragatoare, adesea nu se mai tine cont de buget sau de cum va fi afectata afacerea pe termen lung in urma acestor promotii care incearca sa vanda cat mai mult intr-un timp cat mai scurt insa la niste preturi mult mai mici pe care uneori un magazin, de exemplu, nu si le poate permite.

In concluzie, un plan de gestionare gandit pe termen lung ramane in continuare cea mai buna si eficienta solutie tocmai prin faptul ca strategiile aplicate sunt realizate in urma unor analize temeinice.



Tags: editorialvanzarisolutii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri
13 Dec 2023
O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata...

Timpul de munca si programul de lucru - probleme si solutii

de Ideideafaceri.ro
30 Ian 2019
Printre multe altele pe care trebuie sa le aiba in vedere antreprenorii, nu trebuie sa uitam ca legislatia in vigoare stabileste multe reguli pe care...

Solutii bune pentru implementarea managementului riscului in afaceri

de Stanciu Ioana
12 Feb 2016
Managementul riscurilor fara ajutor poate fi dificil pentru unii manageri. Pentru estimarea riscurilor se utilizeaza indexul probabilitate-impact...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]