Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti propui obiective pe care chiar sa le realizezi in 2013!

de Adela Simonescu 23 Dec. 2012 3091
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un lucru de care ne tot preocupam in fiecare zi, indiferent ca avem o afacere sau incercam sa ne crestem cariera, este sa incercam sa ne atingem obiectivele. Multi au liste de sarcini supraincarcate si multi nu au astfel de sisteme de organizare. Multi planifica totul in cele mai mici detalii si multi prefera sa tina minte ce au de facut si sa lase timpul sa aduca noi sarcini si proiecte ce trebuie realizate.

Oricare ar fi sistemul in functie de care va lasati ghidati, este esential sa stiti cum sa va propuneti obiectivele pentru noul an. Acesta este punctul de plecare pentru ca sansele de succes sa fie de partea voastra.

Iata si care sunt cele trei reguli de aur de care sa tinem cont atunci cand ne propunem o lista de obiective pentru noul an:

1. Tinem cont de lungimea listei de obiective.
Nu va supraincarcati pentru ca veti reusi, din pacate si in cele mai multe cazuri, sa compromiteti intregul succes de care ati putea avea parte. Este o chestiune de ordin psihologic faptul ca o astfel de lista poate sa ne aduca in situatia in care sa devenim dezamagiti de faptul ca nu vom putea bifa toate sarcinile. De asemenea, simplul fapt ca avem o astfel de lista in fata ochilor ne poate da un plus de oboseala, de nervozitate, un sentiment de urgenta. Lasati-va listele de sarcini sa respire si nu uitati sa prioritizati!

2. Nu neglijati faptul ca orice obiectiv trebuie bine ancorat in realitate. Asa ca tineti cont de faptul ca veti avea nevoie de obiective pe termen scurt si obiective pe termen lung. Obiectivele pe termen lung trebuie sa sustina viziunea care va calauzeste catre succes si obiectivele pe termen scurt trebuie sa le sustina pe cele pe termen lung. Luati lucrurile logic si nu investiti in obiective care nu contribuie la conturarea viziunii.

3. Nu uitati de faptul ca nimic nu veti reusi pe cont propriu, chiar daca asta va doriti. Asta nu inseamna ca va spunem sa va luati, alaturi de voi, parteneri de afaceri, ci ca va trebuie ajutoare de genul specialistilor, profesionistilor, consultantilor, expertilor. Acestia trebuie cooptati si anexati fiecarui obiectiv.

Spre exemplu, doriti ca pentru 2013 sa reusiti sa intelegeti mult mai bine ce se afla in mintea consumatorilor vostri, cum isi iau iei deciziile de achizitionare. Iata un obiectiv extrem de inteligent. Anexati acestui obiectiv un mic plan de bataie si oamenii care sa va ajute sa il atingeti!



Mult succes si spor la proiectarea listei de obiective pentru 2013!




sursa foto: www.sxc.hu





Tags: lista de obiectiveobiective 2013obiective afacereafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]