Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti revitalizezi angajatii dupa concediu

de Cristian Toma 06 Sep. 2010 2899
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vara a ajuns la final. La fel si angajatii tai.

Unii dintre ei au petrecut sau calatorit prea mult. Unii poate nu si-au permis sa plece in concediu din diferite motive si atunci ii privesc pe ceilalti cu invidie, gandind „Eu de ce n-am putut sa scap de biroul asta o perioada?!”.

Indiferent de situatie, ca manager, iti dai seama cu usurinta ca oamenii tai au nevoie de o revitalizare. Ce poti face, ca sef, pentru a le induce din nou pasiunea pentru activitatea lor si pentru a-i face cat mai productivi posibil?

Ei bine, aceasta este una din situatiile care necesita intalniri fata in fata cu fiecare angajat al tau. Atentie insa! Nu ii intreba despre vanzari, clienti sau conflicte. Limiteaza-ti discutia la urmatoarele elemente:

1. Intreaba-i cum se simt acum, la final de anotimp.
Daca nu stiai, multi oameni devin deprimati, demoralizati sau pur si simplu extenuati la sfarsit de sezon calduros. Intreaba-i cum cred ca vor reusi sa depaseasca aceasta stare. Daca nu stiu, incearca sa le dai cateva sugestii sau incurajeaza-i sa se gandeasca mai mult la acest subiect pana vor gasi o solutie.

2. Intreaba-i ce planuri au pentru restul anului.
Discutati despre cat de mult au indeplinit din ce si-au propus pentru acesta an. Intreaba-i cum ii poti ajuta pentru a-si indeplini toate planurile profesionale pana la sfarit de an.

3. Intreaba-i ce cred ca ar avea nevoie pentru a fi mai motivati.
De cele mai multe ori angajatii sunt cei care stiu mai bine ce ii poate motiva.

4. Discutati despre parcursul carierei lor.
Intreaba-i unde se vad in cadrul companiei peste cativa ani. Dar peste ceva mai multi ani? Genul acesta de discutii determina oamenii sa fie mai responsabili.

Dupa cum bine stim, discutiile nu sunt totdeauna suficiente. Un comportament anume al sefului conteaza uneori mai mult decat o mie de cuvinte. Poti crea si te poti folosi de urmatoarele situatii:

1. Cele in care le dai angajatilor senzatia de realizare.
Simtind ca a atins un anumit obiectiv, oricat de mic ar fi, acestia vor dori intotdeauna sa realizeze mai mult.

2. Cele in care ii lauzi.
Incearca sa descoperi chiar si cele mai mici realizari ale lor si lauda-i. A fi laudat de seful tau poate fi o importanta motivare.

3. Cele in care le recunoasti efortul in fata celorlalti.
Fa-ti timp in sedinte si impartaseste succesul fiecarui angajat, oricat de mic ar fi rolul sau in firma. Nu te gandi ca vei pierde mult timp. Gandeste-te la cate poti castiga.

O modalitate buna, insa mai riscanta de a-ti revitaliza angajatii este cresterea nivelului lor de responsabilitate si autoritate. Vor face, astfel, tot posibilul pentru a-si demonstra abilitatile pentru noua functie si pentru a fi un exemplu pentru subalterni. Trebuie insa sa fii foarte atent la angajatii care se vor bucura de aceasta metoda. In principiu trebuie sa fie acei oameni pentru care te gandeai deja la o avansare.

Trebuie sa stii ca, daca reusesti sa iti revitalizezi angajatii la sfarsitul verii, atunci vei putea sa cresti interesul, productivitatea si loialitatea lor tot restul anului.



Tags: concediuangajativara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Patru moduri prin care sa aduci primavara in biroul tau

de Idei de afaceri
12 Apr 2022
Modul in care sunt amenajate spatiile in care lucram au un impact puternic asupra starii noastre de spirit, dar, mai ales, asupra productivitatii...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]