Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va motivati angajatii din departamentul de vanzari?

de Maria Nicutar 13 Iun. 2011 4325
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In momentul in care o afacere isi doreste prosperitate si oportunitati de dezvoltare, ea trebuie sa vanda cat mai mult, catre cat mai multi clienti, in cantitatile maxime si cu efort minim. Angajatii responsabili cu vanzarile trebuie instruiti si motivati de manageri si lideri abili sa le starneasca interesul si entuziasmul.

Managerii si antreprenorii pot creste vanzarile in afaceri cu multa eficienta si cu ajutorul tehnicilor rapide si putin costisitoare.

Superiorii care coordoneaza activitatea departamentului de vanzari trebuie sa comunice in mod clar subordonatilor obiectivele pe termen scurt si cele pe termen lung. Oferiti informatii detaliate angajatilor, privind misiunea proiectului, audienta de clienti carora va adresati, ce modalitati de a efectua vanzarile le puneti la dispozitie si ce au “de castigat la aceasta afacere”.

Fie ca este vorba de bonusuri, comisioane per vanzare sau la finalizarea proiectului cu succes, este vital sa ii antrenati prin toate metodele posibile.

Iata cele mai eficiente modalitati de a starni proactivitatea staff-ului din departamentul de vanzari:

1.    Asigurati-va ca personalul cunoaste in profunzime produsele si serviciile pe care au responsabilitatea de a le vinde.

2.    Stabiliti obiective pentru intreg departamentul pentru fiecare luna, jumatate de an si pentru finalul anului. Mai puteti, de asemenea, sa dati fiecarui membru al echipei de vanzari o misiune individuala.

3.    Comisioane la realizarea vanzarilor. Stimulentele financiare sunt apreciate intotdeauna si au avantajul ca maresc performantele angajatilor la un nivel superior fata de orice alta metoda de motivare.

4.    Oferiti training-uri si seminarii de perfectionare a personalului. Acestea sunt vazute ca modalitati de dezvoltare profesionala foarte valoroase si sunt asemanatoare bonusurilor banesti in ochii angajatilor.

5.    Organizati activitatea departamentului in echipe si incurajati competitia intre ele.

6.    Organizati sedinte la intervale regulate pentru a va tine angajatii la curent cu progresele sau stagnarile in procesul de vanzare. Nu este recomandata critica negativa, ci una constructiva, care sa sustina si sa incurajeze imbunatatiri ale performantelor echipei ca tot unitar.




Tags: departamentul vanzarimotivarea angajatilormanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Estimarile managerilor: Crestere accentuata a preturilor in constructii

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Managerii romani estimeaza o crestere accentuata a preturilor in ceea ce priveste constructiile si comertul cu amanuntul pentru urmatoarele trei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]