Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti introvertit? Iata cum poti sparge gheata la evenimente networking!

de Alexandra Popescu 04 Iun. 2014 2802
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Succesul tine, in mare parte, de abilitatea de a-ti pune in evidenta punctele tale forte. Insa, daca se intampla sa fii timid sau introvertit, nu inseamna ca visele tale se limiteaza pentru ca nu te potrivesti cu imaginea antreprenorului traditional. Aceasta poate fi mai mult decat o cale spre succes.

 
Evenimentele de networking tind sa fie proiectate pe un anumit tip de persoane, cum sunt cele "work hard, play hard" sau de tipul celor care nu intalnesc o dificultate. Camerele pline de oameni, dorinta de a fi interesant si placut, sunt unele din motivele care fac introvertitii sa le transpire palmele.
 
Chiar daca vizibilitatea este partea naturala a networking-ului, asta nu inseamna ca tu trebuie sa fii neaparat centrul atentiei. Introvertitii trebuie sa se relaxeze, sa planifice si sa lase personalitatea lor adevarata sa straluceasca. 
 
Pentru acestia avem, in cele ce urmeaza, cateva sfaturi utile:
 
1. Gestioneaza asteptarile. Daca evenimentele de networking te fac nervos, nu trebuie sa ai asteptari nerealiste. S-ar putea sa nu intalnesti 20 de contacte noi sau sa impresionezi prin gluma ta. O conversatie de calitate face mai mut decat 20 superficiale.
 
2. Pragateste-te. Planifica si pragateste ceva care sa sparga gheata. Intrebarile open-ended sporesc conversatii intersante. In plus, oamenilor le place sa vorbeasca despre ei, munca lor sau hobby-uri, asa ca pune-le intrebari care sa aiba legatura cu acest lucru: "Care este partea preferata din slujba ta? " este doar un exemplu.
 
3. Seteaza o limita de timp. Daca decizi dinainte cat vei sta la acel eveniment, acest lucru va face totul mai putin intimidant. Ca un minimum, acorda-ti 20 de minute pentru a te eticheta, iar mai apoi cunoaste noi persoane. De cele mai multe ori, este nevoie de doar cateva minute sa te adaptezi mediului, iar mai apoi vei fi surprins ca vei sta mult peste programul stabilit.
 
4. Adreseaza-te pentru o introducere. In cazul in care exista o persoana comuna pe care doresti sa o intalnesti, incearca sa gasesti o conexiune comuna si sa soliciti o introducere. In cazul in care acest lucru nu functioneaza, o poate face gazda evenimentului. 
 
5. Practica ascultarea empatica. Introvertitii sunt, de obicei, ascultatori fantastici si completi. Deoarece multi oameni se pricep mai bine la vorbit decat la ascultat, vei iesi in evidenta prin faptul ca ii apreciezi pe ceilalti.
 
6. Impartaseste povesti personale. Daca pui intrebari consecutive fara a da la schimb informatii despre tine, persoana aceea va putea crede ca este interogata. Participarea activa la conversatii ajuta la decurgerea acestora mai natural.
 
7. Fa pasi mici. Cu putina practica, vei deveni mult mai confortabil in situatii sociale si in a-ti dezvalui personalitatea ta reala. Profita de fiecare zi, iar macar saptamanal, roaga o persoana, eventual un coleg, sa te insoteasca la masa sau la o cafea.

Sursa: www.entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorinetworkingsfaturi afaceriintrovertit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]