Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Feng Shui pentru birou sau cum sa devii mai eficient la locul de munca

de Ana Radulescu 29 Mar. 2014 3011
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent daca aveti un birou nou in care tocmai v-ati mutat sau unul mai vechi, locul unde lucrati va influenteaza productivitatea, creativitatea si motivatia. Tehnicile Feng Shui, o traditie chinezeasca veche de peste 2300 de ani, constituie arta de a armoniza spatiul ambiant cu natura si va ofera solutii simple de a va incarca cu energie la locul de munca, pentru a lucra echilibrat si inspirat. Cand lucrati in spatii cu un nivel scazut de energie, va simtiti lipsiti de energie. Tehnicile Feng Shui pastreaza energia in de munca. Spatiile care sunt stramte, prost luminate sau sunt situate la subsol sunt in general lipsite de energie. Spatiile pline de energie au vedere spre natura, sunt bine luminate, decorate in culori vii si pastreaza amprenta dvs. personala. Este simplu sa va umpleti biroul de energie cu ajutorul Feng Shui.

Chi este conceptul principal al Feng Shui. Chi (pronuntat „chee”) inseamna „respiratia vietii”, o sursa de energie pozitiva. Feng Shui cauta prin intermediul lui Chi sa va inconjoare cu energie si sa va hraneasca si sa va sprijine propria energie pozitiva. Chi inseamna noroc, bani si oportunitati. Vreti sa aduceti energia pozitiva la locul dvs. de munca? Ganditi-va la Chi ca la  adierea proaspata a naturii care pluteste prin birou. Lasati usa deschisa pentru ca Chi sa intre. Chi patrunde inauntru si apoi ii „inunda” si pe oameni; daca dvs. intrati si va miscati usor atunci si Chi va face la fel.

Subsolurile si birourile amplasate in dormitor - dusmanii Feng Shui-ului. Daca lucrati la domiciliu, este bine sa stiti ca subsolurile au un nivel scazut de energie deoarece sunt situate sub nivelul solului. De asemenea, un birou nu este bine sa fie situat in dormitor deoarece se trece linia dintre viata profesionala si cea personala.

In timp ce incercati sa adormiti subconstientul va spune ca trebuie sa va reapucati de lucru. Daca nu aveti un spatiu special amenajat ca si birou, amenajati-va un birou in camera de oaspeti, intr-un colt al bucatariei sau modificati o baie in acest scop.

Amplasarea biroului va afecteaza concentarea si eficienta. De-a lungul a doua milenii prin intermediul feng shui s-a observat ca oamenii se simt nervosi atunci cand spatele le e expus, de exemplu atunci cand lucreaza cu spatele la usa. Acesta este un mecanism de auto-aparare, deoarece strabunii erau oricand expusi pericolului de a ajunge sub coltii tigrilor sau a altor fiare. Feng Shui va recomanda sa stati cu fata spre usa sau calea de acces in birou. Daca acest lucru nu este posibil, montati-va o mica oglinda ascunsa de monitorul computerului astfel sa vedeti daca cineva vine din spate dvs. Veti simti ca o greutate invizibila vi s-a luat de pe umeri. Stiati ca purtati aceasta tensiune inconstienta? Pozitionandu-va biroul cu fata spre usa este indicat sa aveti in spatele dvs. un perete mai degraba decat o fereastra. In acest fel va simtiti protejati atat din punct de vedere spatial cat si energetic.

Trucuri pentru a va energiza biroul

Natura. Vechii chinezi priveau natura ca pe o sursa de inspiratie si energie Chi. Psihologii moderni au descoperit ca contactul cu natura diminueaza stresul si imbunatateste starea de sanatate. Aduceti inauntru energia naturii. Aduceti la locul de munca o planta verde luxurianta sau flori astfel incat sa le vedeti de la birou.

Lumina. Lumina este o forma de energie. Multe birouri sunt luminate in mod necorespunzator: un luminator in tavan, lumina „intunecata” sau o lampa solitara de birou. Puteti avea o lumina placuta si difuza daca montati o lampa cu lumina  alba translucida. Aceasta lumineaza acolo unde este nevoie si previne oboseala ochilor. Folositi un bec sau un neon cu lumina fluorenscenta compacta care sa dea senzatia de lumina calda pentru a evita acea lumina rece, specifica institutiilor.

Culoarea. Culoarea este lumina devenita vizibila. Nu exista nici o culoare ideala Feng Shui pentru birou. Treceti dincolo de bejul corporatist. Folositi acccente de culoare personalizate  pentru a va spori energia in timp ce lucrati.

Sunetul. Sunetul este energie. Ascultati muzica in timp ce lucrati. Sau deschideti o fereastra si ascultati sunetul naturii: cantecul pasarelelor sau sunetul vantului ce loveste crengile copacilor.

Obiecte care hranesc spiritul. Aduceti la birou amintiri, suveniruri, fotografii, bibelouri, figurine sau obiecte de arta. Ele va aduc aminte de ceea ce iubiti si care este motivul pentru care munciti din greu. Si la birou va puteti crea un spatiu personal. Incojurati-va de lucruri frumoase si de amintiri care sunt aproape de sufletul dvs. Cand va uitati la ceva care va face placere si va aduce aminte de oameni, locuri sau evenimente deosebite din viata dvs. zambiti, trageti aer adanc in piept si dintr-o data va veti simti mai bine –asta inseamna cu chi-ul dvs. creste si se dezvolta.

Inconjurati-va de toate aceste lucruri care va amplifica energia pozitiva pentru a atrage chi-ul si pentru ca acesta sa faca spatiul de lucru mai placut. Pentru mai multe detalii, consultati Ghidul Complet Feng Shui>>>


Tags: feng shuiechilibrueficientaconcentraremanagement

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri
13 Dec 2023
O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata...

Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine

de Idei de afaceri
29 Ian 2020
Time management este provocarea cu care multi dintre noi ne confruntam in ziua de astazi. Mai ales daca esti antreprenor, freelancer, manager sau...

Managementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil

de Idei de afaceri
11 Dec 2019
Timpul pare sa fie cel mai mare dusman al oamenilor, in acest secol al vitezei. La fiecare pas, auzi pe cineva care spune ca si-ar dori mai mult timp...

Administrarea eficienta a unei microintreprinderi in 2018

de Florin Amariei
20 Sep 2018
Multi viitori antreprenori se intreaba la inceput de drum daca vor reusi sa supravietuiasca regimului fiscal din Romania. Analizam impreuna care sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]