Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imbunatateste-ti viata profesionala: 4 reguli vitale!

de Adela Simonescu 02 Mai. 2014 2566
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata profesionala si succesul acesteia determina succesul vietii personale. Daca la munca totul merge struna, sansele sunt ca si acasa, in sanul familiei iubite, totul sa mearga cel putin la fel de bine.

Adevarul este ca oricat am incerca sa separam, sa delimitam viata profesionala de cea personala, lucrurile se intretaie si se influenteaza reciproc intr-o uriasa masura.

Redam si cinci reguli vitale pentru imbunatatirea vietii profesionale, oricare ar fi domeniul de activitate:

1. Nu pierde timpul niciodata.
Stabileste prioritati, oricare ar fi activitatea profesionala pe care trebuie sa o indeplinesti. Stabileste un program riguros de munca si tine-te de el. Elimina sursele care iti distrag atentia si refuza proiectele care nu te ajuta in munca pe care o depui, in masura in care acest lucru este posibil.

Adevarul este ca deseori acceptam proiecte care nu aduc niciun fel de valoare succesului vietii noastre profesionale.

2. Ai nevoie de un mentor de calitate, cu experienta in domeniu, care iti poate acorda timp si atentie. Daca nu ai un mentor care sa te ajute sa progresezi in domeniul in care iti dezvolti viata profesionala, se poate sa resimti dificultati si obstacole majore.

Nu degeaba se spune ca cel mai scurt drum catre succes este cel parcurs alaturi de un om care a mai fost acolo unde iti doresti sa ajungi. In consecinta, alege-ti mentorul potrivit si ai toate sansele de succes.

3. Citeste, citeste, citeste. Citeste carti scrise de mentorii tai, chiar daca pe multi inca nu i-ai cunoscut, insa le admiri munca. Citeste carti de specialitate si autobiografii ale oamenilor de succes pe care ii admiri. Citeste publicatii de interes pentru cariera ta si citeste beletristica. Toate aceste carti si publicatii te vor imbogati, iar toate informatiile iti vor fi de folos, mai devreme sau mai tarziu. O simpla strategie citita intr-o carte de marketing se poate dovedi scaparea pe care o vei cauta cand te vei afla intr-o situatie dificila peste un an de zile.

4. Investeste in imaginea ta. Da, este adevarat. Spunem de sute de ori ca nu trebuie sa judeci o carte dupa copertele sale. Insa o facem! La fel procedam cand alegem o firma de catering. Judecam brosurile si consideram ca daca site-ul arata invechit, asa vor parea si gustarile pe care acestia promit sa le prepare pentru nunta noastra.

Investiti in costume de calitate, in pantofi stilati, in carti de vizita care sa va reprezinte in mod fidel, in laptop-uri care sa arate ca tineti pasul cu noutatile si ca aveti de partea voastra toate armele tehnologice necesare.

Mult succes in viata dvs. profesionala!


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: management afaceriafaceri de successucces in viata profesionalaviata profesionala de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

2 tehnici si metode manageriale pentru oamenii de afaceri de succes

de Marinache Horia Cristian
17 Sep 2015
Exista oameni de afaceri de succes care nici nu si-au pus problema tehnicilor manageriale si nu stiu ca ceea ce fac s-ar putea numi si management....

3 ingrediente ale unei afaceri de succes, la domiciliul personal

de Ilinca Dobrescu
02 Mar 2016
Se afirma si confirma ca afacerile demarate de la domicilul personal presupun riscuri scazute si investitii mici. In ultimul timp, majoritatea...

6 sfaturi valoroase pentru managerii care-si doresc afaceri de succes

de Anca Raileanu
26 Nov 2014
Cine nu-si doreste sa aiba o afacere de succes? Desigur, intrebarea este retorica. Ca urmare, va oferim 6 sfaturi foarte utile pentru a conduce...

Top 7 calitati ale omului de afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu
14 Nov 2017
Daca iti doresti o viata de succes, inainte de toate trebuie sa intelegi ce anume inseamna succesul pentru tine. Se prea poate ca succesul sa fie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]