Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta imaginii firmei dvs. pe piata. Pana la urma, totul tine de impresie

de Dragos Craciun 21 Oct. 2014 2859
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un fapt aparent paradoxal, des intalnit in lumea afacerilor: in anumite situatii, calitatea produsului oferit de o firma conteaza destul de putin, vanzarile incheiate fiind in cea mai mare parte rezultatul imaginii pe care o are firma respectiva in ochii clientilor.

Lucrurile devin mai clare daca va intrebati, de exemplu, de ce cumparati fara sa stati pe ganduri oua de la un supermarket luxos din centrul orasului, dar in schimb aveti retineri serioase daca e vorba sa cumparati tot oua de la un obscur magazin de periferie? Ouale de la magazinul de periferie s-ar putea sa fie chiar mai proaspete si mai sanatoase decat cele de la supermarket, ca urmare de ce aceste retineri?

Raspunsul devine evident daca intelegem ca orice produs oferit spre vanzare se afla intr-o stransa legatura cu impresia pe care ne-o face cel care ni-l ofera. In cazul supermarket-ului, nu calitatea oualor ne determina sa le cumparam, ci faptul ca aceste oua ne sunt oferite de un magazin aspectuos, luminat ca ziua, curat, bine aprovizionat, unde vanzatorii si supraveghetorii poarta uniforme dragute si stiu sa zambeasca. Preferam aceasta atmosfera in locul celei oferite de un spatiu comercial inghesuit, cu vitrine nespalate si cu marfuri prafuite si unde simtim nevoia sa ne pazim buzunarele.

Sigur, construirea rapida a unei imagini de firma puternica si serioasa, stabila financiar si, deci, demna de incredere implica niste cheltuieli sanatoase. Nu e la indemana oricui sa-si ridice un sediu care sa se invarta dupa soare sau sa plateasca bani grei pentru realizarea si difuzarea repetata la TV a unor clipuri publicitare super-profesioniste. O buna imagine a firmei se poate obtine (ceva mai lent, e-adevarat) si prin alte mijloace, care sunt la indemana oricarui intreprinzator (unele dintre ele nu presupun chiar nici un fel de costuri).

Asadar, impresia conteaza! Sa exemplificam si ... sa radem putin!

Un client se duce sa-si ia de la croitor costumul facut pe comanda si are surpriza sa descopere ca respectivul costum ii vine complet aiurea.

"Ce naiba s-a-ntamplat, dom’le", il ia el la rost pe croitor, "nu vezi ca maneca asta imi ajunge pana la jumatatea antebratului, iar cealalta imi acopera pana si varfurile degetelor?". "Se rezolva", spune croitorul, "intindeti foarte bine bratul stang, iar bratul drept indoiti-l cat puteti si ridicati cotul spre umar. Asa, foarte bine...".

"Da, dar pulpana sacoului cade stramb", continua clientul. "Rezolvam si asta, nu va faceti probleme. Aplecati-va din sold cat mai mult... asa... inca putin... gata, s-a-ndreptat!". "Uitati-va insa la cracii pantalonilor cat sunt de aiurea, calc pe tiv si mai multe nu!". "Nu va faceti griji, trebuie doar sa flexati genunchiul drept... flexati mai mult... stop. Perfect!".

Clientul se uita in oglinda: are o pozitie complet contorsionata, de-abia poate sa respire, daramite sa se miste.
In acel moment, in atelier intra un alt client, care vede privelistea si ramane uluit in cadrul usii. "Domnule", reuseste el intr-un tarziu sa se adreseze croitorului, "esti un adevarat geniu in meseria asta, o sa te recomand tuturor cunostintelor mele. Nu cred ca mai putea cineva sa imbrace atat de bine un biet schilod ca dumnealui..."



Tags: imaginevanzareafaceriimaginea firmei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]