Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Leadership: Top 4 reguli de care tinem cont!

de Maria Nicutar 09 Dec. 2013 2576
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Charisma, autenticitate, putere de inovatie, forta de influentare, luciditate, claritate, originalitate... Toate reprezinta doar 1% din necesarul de elemente pentru a forma un leader de top.

Iata si cateva dintre regulile de care tinem intotdeauna cont, cand vorbim despre leadership:

1. Nu iti fie teama sa ai aspiratii inalte.
Direct proportional cu dimensiunea aspiratiilor va fi si dimensiunea eforturilor pe care le depui. Nu iti fie teama sa dai dovada de ambitie uriasa. Se poate sa nu iti atingi obiectivele intotdeauna, insa cu siguranta iti vei forta granitele mult mai mult.

2. Nu iti fie teama sa gresesti, cat timp inveti din greselile tale. Orice greseala reprezinta o minunata oportunitate de a-ti extrage lectii de o valoare inestimabila. Fii deschis la nou, nu intra in panica atunci cand gresesti, nu pune raul inainte si nu pleca la drum cu preconceptia ca orice greseala reprezinta o pierdere.

3. Ai rabdare cu oamenii tai. Exista oameni care se dezvolta mai rapid si oameni care se dezvolta mai lent. Exista oameni care ofera rezultate mai bune si oameni care ofera rezultate mai slabe.

La fel, exista proiecte care se vor dezvolta mai usor si altele care necesita eforturi mai solide. Adapteaza-ti asteptarile si cerintele la situatia in care te regasesti si nu uita ca graba strica treaba. Un leader bun se formeaza in timp, asemeni unei afaceri crescute in mod sanatos.

4. Nu iti lua orgoliul cu tine. Orgoliul nu a facut nimanui niciodata niciun bine. Nici la locul de munca, orgoliul nu iti ofera niciun avantaj, niciun beneficiu. Asa ca nu te astepta sa obtii rezultate incredibile atunci cand iti aduci in discutie orgoliul.

Astfel, invata de la subalternii tai, chiar daca experienta lor in domeniu este mult sub cea pe care o detii tu. Admite-ti greselile si finiseaza-ti mereu abilitatile si competentele. Nu iti opri niciodata planurile educationale. Urmeaza cursuri si participa la workshop-uri chiar daca simti ca ai ajuns la un nivel inalt in domeniul tau de referinta. Ramai umil, ramai modest si invata din orice sursa ti se pune la dispozitie!

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: leadershipstrategii leadershiptehnici de leadershipreguli in leadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]