Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legatura indestructibila dintre antreprenor si succesul sau - startul in cariera

de Adrioaie Ruxandra 15 Apr. 2014 2534
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a fi un bun antreprenor este nevoie de a stapani tacticile de negociere, dar si de puterea de a socializa cu oamenii si de a-i incuraja. Pentru acestea insa este nevoie de un low-start, pentru ca nimeni nu se naste invatat.

Vei avea tot felul de joburi insignifiante care nu iti vor aduce satisfactie. O vei face pentru ca trebuie sa supravietuiesti, pentru ca probabil crezi ca nu ai stofa de om de afaceri, ca nu ai un costum la patru ace si nicio vreo masina care sa te astepte la birou. Acest gen de detalii nu-ti vor porni afacerea, nici masina, nici costumul. Mintea ta va construi singura afacerea si tu va trebui sa profiti de propria ta minte. 
 
Ca sa poti invata anumite lucruri despre business, trebuie sa incepi cu o slujba in domeniu. De exemplu, asistent manager intr-o firma de antreprenoriat sau de audit. Este important sa fii acolo, sa vezi cum reactioneaza oamenii, cum propun strategii. Ca sa-ti deschizi un bar, trebuie sa fii mai intai barman, ca sa vezi exact caror grupuri de oameni te adresezi si cine iti va deveni client fidel. Acelasi lucru se intampla si in domeniul antreprenoriatului.
 
Ca om de afaceri, va trebui sa inveti ca poti fura meserie daca esti inteligent si ca poti cere sfaturile celor dispusi sa te ajute. Multi antreprenori incearca sa-si construiasca o imagine de lei invincibili, de a-si proteja imaginea in ochii altora.

Trebuie doar sa ai grija de propria imagine, atunci cand te uiti in oglinda sa fii fericit de ceea ce vezi, de ceea ce ai creat tu insuti. Odata ce ai trecut de acest stadium vei putea fi folositor si altor oameni care vor avea nevoie de tine, ideea de baza este sa te ajuti pe tine mai intai.
 
Invata de la cei mai buni, comunica cu colegii, invata sa pui intrebarile corecte si asuma-ti rolul de invatacel in ale afacerilor. Asa cum te-ai ocupat de imaginea ta in proprii ochi, asa vei incuraja si ii vei ajuta pe ceilalti sa se vada exact cum vor ei sa se vada. Increderea in sine sta la baza construirii unui imperiu.
 
Raspunde provocarilor si afla-ti limitele. Ce poti sa  faci si ce nu. Nu exista nu pot sau nu vreau. Cere sefilor diverse task-uri despre care nu stii mare lucru, afla ceea ce poti afla dandu-ti silinta sa reusesti.  
 
Daca ai avut impresia ca afacerile nu sunt ceea ce ti s-ar potrivi sau ca nu ai profilul unui antreprenor, afla ca nu toti cei implicati intr-un business arata ca niste oameni de afaceri.

Nu toti se incadreaza la profilul ideal. Faptul ca nu ai experienta poate fi un atuu pentru tine: cei puternici te vor forma in asemenea fel incat vei excela mai rapid decat te astepti.
 
Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Tags: afaceriafacereantreprenormanager

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]