Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivarea non-financiara are totusi niste costuri. Care sunt acestea si cum le poti folosi in beneficul afacerii tale?

de Teo Manole 13 Mar. 2015 2988
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De obicei, beneficiile non-financiare se acorda personalului care poate aduce valoare adaugata businessului, cum ar fi managementului sau echipelor de vanzari.

Atunci cand pachetele financiare sunt in concordanta cu performantele angajatilor, iar pe langa acestea intervine si motivarea prin beneficii nonfinanciare, angajatii vor fi mai putin tentati sa-si paraseasca locul de munca. De aceea, recompensarea non-financiara este extrem de importanta.

Iata in continuare cateva idei care pot aduce beneficii pentru firma ta:

1.Masina de serviciu folosita in interes personal
Angajatorii ofera masina de serviciu pentru posturi in cadrul carora realizarea sarcinilor zilnice necesita deplasari pe distante mari (agent de vanzari, reprezentant medical etc.). Una dintre facilitatile oferite acestor angajati este utilizarea masinii in interes personal.

2. Telefonul mobil
Un alt instrument de recompensare non-financiara a angajatilor este telefonul mobil care poate fi utilizat si in interes personal. Astfel, pe langa convorbirile cu clientii, partenerii sau cu colegii, angajatii pot folosi telefonul de la serviciu si pentru a vorbi cu familia sau prietenii.

3. Acordarea de cadouri
Oferirea cadourilor este o practica frecventa ca urmare a prevederilor fiscale care scot aceste venituri din sfera celor impozabile la nivelul persoanei fizice si le includ in sfera cheltuielilor deductibile la nivelul angajatorului.

4. Acordarea de tichete de masa
Un beneficiu destul de des intalnit este reprezentat de tichetele de masa. Acestea sunt preferate atat de angajatori cat si de angajati, datorita lipsei impozitului. Conditiile de acordare de catre angajatori a tichetelor de masa sunt cele prevazute de Legea nr. 142/1998, actualizata. Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea.

Numarul de tichete utilizate de un salariat intr-o luna este cel mult egal cu numarul de zile lucratoare in care este prezent la lucru si nu poate depasi numarul de zile lucrate, stabilit de angajator.

5. Organizarea de team-building-uri
Aceasta modalitate este una dintre cele mai utilizate si preferate de companiile multinationale constand in organizarea de excursii cu un grup de mai multi angajati selectati din mai multe filiale, unde pe langa timpul de relaxare sunt organizate activitati cu grupul, exercitii cu diferite teme si provocari, care stimuleaza participantii sa lucreze in echipa, sa concureze, sa colaboreze si sa comunice. Mai mult, team-building-urile ofera participantilor ocazia manifestarii liberei initiative si exprimarea ideilor, fiind si o metoda de identificare de idei si solutii la diferite probleme.




Tags: afacereafacerirecompensarea angajatilorfinanciarerecompensari financiarerecompensari non-financiaremasina de serviciu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]