Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Negocierea in afaceri - Cum negociem ca un profesionist?

de Victor Oancea 22 Apr. 2012 4241
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierea in afaceri reprezinta unul dintre cele mai dificile si complexe procese cu putinta. De maniera in care negociem depind factori numerosi si de aceea este esential ca de aceste sarcini sa se ocupe doar profesionisti, persoane cu experienta si cu abilitati complexe in negocierea in afaceri.

Negocierea in afaceri necesita multa munca de cercetare si documentare. Este nevoie de astfel de eforturi sustinute pentru a veni cu toate datele si informatiile pe care ne vom baza in delimitarea anumitor trasee pe care trebuie sa le urmam in intreg procesul de negociere.

Sunt necesare informatii legate de persoana cu care vom duce negocierea in afaceri, informatii referitoare la comportamentul sau, la maniera in care negociaza, la rezultatele pe care le-a obtinut in negocierile trecute. Desigur, in primul rand este nevoie de informatii referitoare la obiectul negocierii si la marginile admise pentru discutie.

Cu alte cuvinte, negocierea in afaceri trebuie sa urmeze anumite limite pe care sa vi le permiteti in cel mai adevarat sens al cuvantului. In afara acestor limite negocierea in afaceri isi pierde efectul, nu isi mai are sensul.

Desigur, negocierea in afaceri mai cere si respectarea catorva reguli importante:

1. Nu intarziati la intalnirile cu persoanele cu care duceti negocierea.

2. Nu va subestimati interlocutorul

3. Nu lungiti sedintele de negociere si nu le incheiati in mod abrupt. Aceste doua miscari vor arata lipsa de respect fata de persoana cu care se duce negocierea in afaceri.

4. Nu aruncati prima cifra pe masa de discutii. Asteptati o oferta si veti intelege maniera in care doreste sa "joace" persoana cu care se duce negocierea in afaceri.

5. Nu ezitati sa cooptati un broker de negocieri cu care sa duceti o sedinta "de incercare". Brokerii de negocieri sunt specialisti in negocierea in afaceri, specialisti care va pot ajuta sa va exersati abilitatile de negociere, specialisti care va pot atentiona asupra punctelor dvs slabe si asupra celor forte si pe care trebuie sa puneti accentul.


Tags: negocierea in afacerinegociere afacerinegociere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

7 reguli tehnice care iti influenteaza negocierea in afaceri

de Cosmin Enescu
04 Nov 2015
Eficacitatea negocirii prin rationamente logice consta in "capacitatea de a convinge, exprimata in intensitatea cu care adera la argumentul...

Tactici de negociere pe care le putem invata de la copii

de Alexandra Popescu
23 Apr 2014
Negocierea este in sangele oricarui om inca de cand este copil. Se spune adesea ca cei mai buni manipulatori si negociatori sunt copiii, chiar daca...

Regulile dialogului in negociere

de Ideideafaceri
27 Mai 2012
Negocierile sunt, de foarte multe ori si pentru multe persoane, surse de tensiune si stres. Nu toti suntem specializati si nu detinem experienta in...

Curs de Negociere in Afaceri cu Rentrop & Straton

de Maria Nicutar
14 Nov 2011
Negocierile au devenit din ce in ce mai dificile, procese complexe care impun masuri mai aspre, mai competitive. Ne confruntam cu negocierile in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]