Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu face aceasta greseala de networking!

de Stefania Tale 10 Mar. 2011 2695
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

5 sfaturi pentru a evita o greseala comuna la evenimentele de afaceri. Nu cu foarte mult timp in urma, la un eveniment de networking la care participau 500 de oameni, speaker-ul a intrebat publicul: "Cati dintre voi ati venit azi aici in speranta ca veti face o afacere, sau poate chiar ca veti incheia o vanzare?" Majoritatea publicului a ridicat mana. Apoi tot speakerul a intrebat: "Cati dintre voi ati venit aici sperand ca veti cumpara ceva?" Nici macar o persoana nu a ridicat mana.

Asta este ceea ce eu numesc greseala de networking. Cred ca este ironic ca oamenii sunt atat de “deconectati” intr-un proces care este creat special pentru a conecta oamenii. Acest gen de deconectare duce la rezultate slabe, ceea ce determina oamenii sa creada ca networkingul nu functioneaza. Din ceea ce am experimentat in ultimii 26 de ani, am ajuns la concluzia ca networkingul functioneaza foarte bine.



Sfatul meu: nu face confuzie intre vanzare si networking.
Desigur, vor exista oameni care vor spune: “Dar am facut vanzari dupa ce am participat la un eveniment de networking.” Nu spun ca nu se intampla asta, ci doar ca oamenii vin special pentru asta. Nu este normal sa crezi ca sansele sunt in favoarea ta pentru a “vinde” la un eveniment de networking.

Deci, de ce mergem la un astfel de eveniment?
Mergi pentru ca networkingul inseamna mai mult prospectare decat vanzare. Uneori, mergi pentru a-ti imbunatati vizibilitatea si pentru a face cunostinta cu oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata si pe care altfel probabil ca nu ai reusi sa ii cunosti. Alteori, mergi pentru a oferi mai multa credibilitate oamenilor pe care ii stii. Iar uneori ai putea sa mergi pentru a cunoaste o referinta recomandata de un partener vechi si pentru a discuta despre o afacere.

Oricare ar fi cazul tau, adevaratii maestri in networking stiu ca aceste evenimente inseamna mai mult dezvoltarea relatiilor, si mai putin incheiere de vanzari. Vizibilitatea creste credibilitatea, ceea ce, in timp si cu efort depus, conduce la profitabilitate.

Pentru a face eforturile de networking sa functioneze, trebuie sa imbratisezi mentalitatea de “networking pentru dezvoltarea relatiilor”.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa ti le amintesti atunci cand mergi la un eveniment de networking:

1. Nu merge acolo pentru a vine, ci pentru a sta conectat cu alte persoane.
2. Poarta conversatii care au sens cu oamenii pe care ii intalnesti.
3. Pastreaza legatura cu oamenii pe care ii consideri interesanti sau pe care ii poti ajuta intr-un fel. Nu pastra legatura pentru a le vinde ceva.
4. Intalneste acei oameni pentru a invata mai multe despre ei, ca apoi sa ii intrebi cu ce le poti fi de ajutor.
5. Opteaza pentru relatii pe termen lung, nu pentru vanzari scurte.

 



Tags: networkingspeakervanzare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Esti introvertit? Iata cum poti sparge gheata la evenimente networking!

de Alexandra Popescu
04 Iun 2014
Succesul tine, in mare parte, de abilitatea de a-ti pune in evidenta punctele tale forte. Insa, daca se intampla sa fii timid sau introvertit, nu...

Greseli majore de networking? Iata doar 3 si cum sa le remediezi!

de Adela Simonescu
15 Feb 2013
Printre eforturile de promovare, cele de networking ocupa un loc important. Motivul este logic. Networking-ul functioneaza, insa nu in cazul tuturor....

Cele 3 reguli de aur pentru networking de succes!

de Maria Nicutar
27 Dec 2012
Oportunitatile de networking se pot transforma in oportunitati de afaceri, in ocazii de a coopta un expert in cadrul companiilor pe care le detinem,...

Top 3 greseli fatale in networking!

de Maria Nicutar
02 Ian 2012
Networking-ul devine un instrument din ce in ce mai puternic in mainile profesionistilor care inteleg conceptul din spatele acestei idei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]