Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiectivele si strategia de resurse umane

de Adela Simonescu 05 Iun. 2012 10326
4.25 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Principalul obiectiv al managementului resurselor umane il constituie cresterea performantei activitatilor desfasurate in cadrul firmei, adica a eficientei cu care o organizatie isi foloseste resursele, urmarindu-se in principal stimularea participarii angajatilor la activitatile din cadrul firmei.

Cum se poate face acest lucru? Spre exemplu, prin reducerea absenteismului si a fluctuatiilor de personal, prin cresterea sigurantei la locul de munca. Eficacitatea angajatilor se vede din realizarea cu succes a sarcinilor alocate fiecaruia.

Si aici, desigur, trebuie cuantificate obiectivele. Se pot folosi exprimari procentuale. Spre exemplu, unul dintre obiectivele de resurse umane poate fi reducerea absenteismului la locul de munca cu 10% in fiecare an, timp de 5 ani, sau eliminarea fluctuatiilor de personal (angajati care isi dau demisia pentru a-si schimba locul de munca).

Strategia de personal este ansamblul structural al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa isi indeplineasca obiectivele specifice domeniului. In cadrul strategiei trebuie sa stabiliti liniile directoare si cadrul in care se va desfasura activitatea. Stabiliti necesarul de personal (cifra totala a angajatilor necesari pentru atingerea obiectivelor si structura de ansambul a functiilor necesare).

Mai puteti decide crearea sau modificarea procedurilor de recrutare, selectie si integrare a personalului, de pregatire, perfectionare si dezvoltare profesionala, precum si modul in care se va stimula performante in munca a angajatilor. Nu este nevoie de o detaliere prea mare in cadrul unui plan de afaceri, locul acestora fiind in cadrul fiecarui punct specific. Doua sau trei fraze sunt suficiente.

De asemenea, este esential sa nu uitati sa revizuiti strategia de resurse umane in momentul in care vedeti ca ceea ce ati intentionat la inceput nu se potriveste cu realitatea descoperita in momentul conceprii efective a restului planificarii, fie ea de resurse umane sau de afaceri.


Tags: obiective resurse umanestrategia de resurse umaneresurse umane

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]