Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se schimba registrul electronic pentru stocarea datelor salariatilor, manual!

de Matei Antonescu 26 Sep. 2011 3051
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatorii vor fi nevoiti sa schimbe registrul electronic utilizat pana acum si sa stocheze datele tuturor salariatilor pe care ii detin in noul registru electronic. Data limita pentru inregistrarea tuturor datelor este la sfarsitul lunii octombrie.

Cu alte cuvinte, mai avem la dispozitie doar cinci saptamani in care sa obtinem parola de acces la sistemul electronic in care va trebui apoi sa completam informatii referitoare la salariile angajatilor, la sporurile si experienta lor de lucru. Vom trece de la Revisal 2.4.0 la Revisal 5.0.6.

Sanctiunea pentru nerespectarea acestui termen limita este amenda cu suma cuprinsa intre  5.000 si 8.000 de lei.

"Angajatorii au la dispozitie un nou sistem electronic si trebuie sa treaca datele despre angajati in noua versiune, altfel vor fi sanctionati. Totul se va transmite electronic, cu exceptia parolei pe care trebuie sa o obtina firma de la Inspectoratul Teritorial de Munca pentru a avea acces la sistem", a precizat Eugen Tifin, purtator de cuvant in cadrul Inspectiei Muncii.

Conform ZF un mare avantal al utilizarii registrului electronic prin care se gestioneaza situatia angajatilor este cel ca toti cei care isi vor schimba locul de munca in 2011 nu vor mai fi nevoiti sa isi mai retraga cartea de munca de la fostul angajator. Toate datele sale vor fi preluate in format electronic de noua companie care il angajeaza.

De asemenea, ZF mai puncteaza faptul ca prin intermediul noului registru electronic se va putea efectua o statistica reala a numarului de salariati romani.

ZF: “Practic, Inspectia Muncii va putea cuantifica numarul real de salariati daca face o sortare in baza de date in functie de CNP, iar acestea vor fi, probabil, datele cele mai apropiate de realitate.”





Tags: revisal 5.0.6salariatidate salariati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]