Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secrete care te vor ajuta sa lucrezi productiv cu un recrutor

de Alexandra Popescu 12 Mai. 2014 2348
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile reprezinta o provocare pentru fiecare antreprenor, mai ales cand acestea devin realitate si trebuie sa se confrunte cu recrutari, atragerea si angajarea unor noi oameni in cadrul companiei. Provocarea devine si mai mare atunci cand trebuie sa gasesti oamenii care schimba regulile jocului in companie. De cele mai multe ori, managerii nu investesc in departamentele de resurse umane.

Recrutorii sunt calificati si bineconectati cu oamenii si te-ar putea ajuta sa gasesti talentele pe care le cauti. 
Charley Polachi, fondatorul Polachi Acces Executive Search din Boston, o firma executiva de recrutare din sectorul tehnologic, arata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa ai o relatie buna cu recrutorul tau.
 
Specificatiile persoanei. Este foarte important sa ai o descriere a locurilor de munca ale acestuia pana in acel moment. Aceasta descriere te ajuta sa ai o viziune mai ampla asupra experientelor sale anterioare, succeselor, dar si ale proiectelor. Vei avea nevoie de o persoana cu experienta.
 
Privilegiul primului an. Intreaba-l ce isi doreste sa realizeze in urmatorul an in care lucreaza pentru compania ta. In acest fel, recrutorul isi va da seama ce asteptari are, dar isi va da seama si de abilitatile sale. 
 
Inventarul esecului. Evalueaza ultimele 5 persoane care au lucrat in cadrul companiei tale, iar astfel vei constata ce nu functioneaza, ce tipuri de personalitate cauti si se potrivesc companiei, dar si stilul acestora de lucru. Astfel, recrutorul isi face o idee despre ceea ce cauti, astfel incat sa ii evite pe cei care nu te-au avantajat inainte.
 
Pachet de compensare. Un pachet de compensare a angajatilor este unul esential intr-o companie, el neconstand doar in salariul de baza. Trebuie sa te gandesti la valoarea companiei si sa oferi bonusuri, comisioane, beneficii, medii de lucru flexibile, avantaje. Este putin probabil sa atragi un angajat cu un salariu mic pe o pozitie buna, asa ca recrutorul poate folosi toate aceste informatii utile atunci cand cauti angajatii de care ai nevoie.
 
Alte provocari. Atunci cand te confrunti cu o decadere a afacerii, recrutorul ar putea fi cel care te poate ajuta. Acesta poate gasi solutiile si oamenii potriviti pentru a se ocupa de problema si, eventual, chiar sa le depaseasca. Acesta cunoaste competentele fiecarui angajat in parte si il poate identifica pe cel mai bun care poate sa rezolve anumite probleme care tin de companie, clienti si produse.
 
 


Tags: afaceriantreprenorirecrutarisfaturi angajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]