Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutiile antreprenorilor pentru angajatii incompetenti

de Maria Nicutar 24 Iun. 2011 3563
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice antreprenor este constient de faptul ca in angajati se investesc multe resurse. De la bani, la timp si energie, angajatii au nevoie multiple si acestea trebuie indeplinite doar in cazul celor care se dovedesc abili sa ne faca un serviciu real si pe masura beneficiilor primite. Nu orice angajat merita sa isi pastreze locul de munca, dar toti merita o perioada de timp de proba.

Sursele cele mai importante de concediere sunt cele legate de incompetenta angajatilor de a face fata activitatilor de la locul de munca. Acesta este un semn ca procesul de recrutare nu s-a facut in mod corect si trebuie revizuit pentru evitarea altor angajari pe acelasi model.
Fie nu am verificat referintele si experienta angajatului, fie acesta si-a estimat incorect capacitatea de munca, sursele sunt numeroase si relative.

In momentul in care se observa o maniera defectuoasa in desfasurarea activitatilor la locul de munca, antreprenorii sau managerii responsabili cu angajarile si concedierile nu pot face nici un pas pana nu identifica problema pentru situatia creata. Este vorba despre o situatie fara precedent in cazul acestui angajat? Problema creata este sursa incompetentei sau se datoreaza altor factori?

Dupa ce ati dat un raspuns la aceste doua intrebari, veti sti cum sa tratati problema pentru o eficienta maxima in interactiunea cu angajatul. Daca este, intr-adevar vorba despre lipsa de calificare sau talent a membrului personalului, este cazul sa ii aduceti la cunostinta problema in discutie si sa stabiliti noi termeni ai contractului:stabilirea unui post care sa includa cerinte mai putine si mai simple cu schimbarea beneficiilor oferite sau concedierea in cazul in care acesta nu isi poate dovedi competenta in viitorul cel mai apropiat.

Nu ignorati importanta training-ului pentru angajatii cu potential. Exista numeroase cazuri de personal inzestrat, cu talent si chemare uriasa pentru o anumita pozitie in cadrul unei firme, dar fara o specializare concreta. Este benefic pentru ambele parti ca antreprenorul sau managerul responsabil sa detina abilitatea de a cantari adevarata valoare a unui angajat si de a-i oferi suport pentru dezvoltarea sa profesionala.

Se poate dovedi ca un angajat nepregatit, dar care prezinta potential, sa isi imbunatateasca activitatea profesionala intr-un ritm excelent daca i se ofera sprijin si din partea colegilor.




Tags: angajati incompetentitraining angajaticoncediererecrutarea angajatilorantreprenorimanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]