Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Temelia unei echipe de succes pentru afacerea ta!

de Maria Nicutar 16 Oct. 2013 2319
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii trebuie sa posede cateva calitati si abilitati incontestabile. Trebuie sa fie oameni cu inalte simturi organizatorice, oameni cu abilitati de planificare, previziune, intelegere, comunicare si nu numai.

Mai presus de orice, managerii trebuie sa evite o greseala care le va curma intreg viitorul profesional: sa isi considere oamenii din echipa ca fiind adversari. Acest lucru duce la distrugerea intregii echipe.

Stim, nu ganditi asa. Nu va veti considera niciodata angajatii ca fiind dusmani pe care trebuie sa ii tineti sub control si la departare. Nu va uitati la ei ca la niste fiinte hapsane fiindca va cer salarii mai mari sau zile libere in plus. Nu va ganditi in mod automat ca va mint atunci cand va spun ca lipsesc de la munca pentru ca au luat o raceala cumplita. Nu ii tratati ca pe niste incompetenti doar pentru ca nu va pot da un raspuns complet in mai putin de 3 secunde fiindca voi va grabiti si aveti o zi grea.

Stim, acestea sunt greseli comise doar de altii. Voi ii intelegeti si stiti ca sunt oameni ca si voi. Va amintiti ca si voi ati pornit de jos si ca acum cativa ani erati la fel. Va amintiti ca nici voi nu erati in stare sa dati un raspuns pertinent in mai putin de 5 secunde si fara sa spuneti vreo 10 "deci, pai, aaaa, puteti sa repetati intrebarea?".

Stim si faptul ca intelegeti ca daca vreti rezultate exceptionale nu veti da lovitura pe cont propriu. Aveti nevoie de mai multe creiere pentru a duce la bun sfarsit droaia de sarcini si responsabilitati necesare pentru succes extrem! Aveti nevoie de oameni care sa va contrazica pentru ca progresul sa fie asigurat. Aveti nevoie de oameni care sa va arate si greselile, chiar daca nimanui nu ii place asa ceva. Aveti nevoie de oameni langa voi si voi stiti acest lucru. Mai trebuie sa acceptati acest lucru si sa intelegeti ca nu se poate face casa buna cu un om pe care nu esti dispus sa il accepti la modul propriu in universul tau.

Este dificil. Sunt oameni si oameni. Pe unii ii adoram de-a dreptul. Pe altii nu ii simpatizam deloc. Unii ne dau impresia ca s-au nascut invatati. Altii sunt prea timizi. Unii nu scot doua vorbe neintrebati si altii sufera grav de logoree. Nici noi nu suntem perfecti si totusi lumea ne accepta si nu doar pentru ca suntem sefii lor. Ne accepta prietenii si cunostintele si la mijloc nu exista decat putina intelegere si multa bunavointa.

Alaturi de bunavointa trebuie sa existe si abilitatea de a-ti modela oamenii pentru a deveni din ce in ce mai buni. Invata-i sa fie din ce in ce mai eficienti. Ajuta-i sa descopere cat de bine functioneaza echipa atunci cand toti colaboreaza. Arata-le cat de dificil este sa te descurci cu un om lipsa, fiindca este racit. Demonstreaza-le ca nu exista rezultate bune acolo unde nu exista motivatie si determinare, acolo unde nu exista entuziasm si pasiune.

Poate ca asta ne lipseste. Bunavointa poate fi prima caramida care ar trebui pusa la temelia unei echipe de succes! Sa incepem de aici si drumul sigur va duce bine.

Sa aveti succes si afaceri prospere!



Tags: echipe de topechipe uniteafaceri de echipaafaceri in echipa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]