Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii mai productiv? Urmeaza acesti 5 pasi simpli!

de Alexandra Popescu 21 Aug. 2014 2569
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Strategiile folosite de oameni de afaceri de succes in diferite situatii sunt interesante si intotdeauna este util sa afli cel fel de strategii folosesc acestia pentru a ramane in top. Unele dintre aceste sfaturi ar putea fi mai greu de urmat decat altele, dar aduc rezultate pe masura.

Un studiu realizat recent de companiile americane  Visual.ly si American Express OPEN Forum dezvaluie care sunt metodele utilizate de antreprenorii de succes pentru o productivitate sporita. Iata cinci dintre acestea.

1.    Concentreaza-te pe un singur scop

Unul din lucrurile pe care antreprenorii  de succes il au in comun este ca au tendinta sa se concentreze pe ceea ce conteaza mai mult. Asadar, fa doar un singur lucru si du-l la bun sfarsit, concentrandu-te asupra lui. Cand iti fixezi un scop, urneaza-l mai bine decat ar putea face-o oricine altcineva.

2.    Blocheaza fara mila distractia

Diversele solutii de tehnologie te pot ajuta sa blochezi distractia. Rescue Time este o aplicatie care ruleaza in brackground-ul calculatotului tau si masoara modul in care iti petreci timpul. O alta aplicatie, numita Concentrating, te-ar putea ajuta sa te axezi pe o sarcina importanta prin blocarea temporara a site-urilor social-media. Utilizeaza astfel de unelte pentru a nu fi distras in timpul lucrului.

3.    Seteaza un timp limita al intalnirilor

Oamenii, in general, nu au nevoie de prea mult timp pentru a pune intrebarile care ii macina si a primi raspunsuri. Carlos Ghosn, CEO Renault si Nissan, acorda de exemplu maximum 30 de minute pentru o singura  intalnire. 50% din acest timp este acordat prezentarii, iar celelalte 50 de procente sunt pentru discutii. In acest mod, el  este capabil sa se miste mult mai eficient intre toate sarcinile pe care le are de indeplinit intr-o zi.

4.    Seteaza ritualuri de productivitate

Seteaza ritualuri pentru automatizarea comportamentelor care te vor face mult mai productiv, fara sa iti consumi rezervele de energie. Incearca, de exemplu, sa prioritizezi sarcinile astfel incat sa finalizezi ce este mai important in timpul perioadei din zi in care esti mai energic de obicei.

5.    Trezeste-te de dimineata

Nu este ceva neobisnuit pentru un antreprenor de succes sa isi inceapa ziua inainte de 6 dimineata. Gaseste modalitati de a te motiva sa te ridici din pat pentru a-ti atinge scopul si obiectivele.

Daca inca simti nevoia sa dormi, este bine sa incepi prin pasi mici, trezindu-te cu 15 minute mai devreme in fiecare zi, astfel incat sa ajungi sa devii o persoana matinala.

Aceste cinci sfaturi pot parea simple la prima vedere, insa pot fi mult mai greu de urmat decat iti poti imagina. Daca nu esti o persoana matinala, trezitul de dimineata poate reprezenta un chin, iar daca iti place distractia, blocarea ei ar putea fi destul de neplacuta. Trebuie insa sa faci eforturi si sa iti gestionezi corect timpul, astfel incat sa cresti eficienta ta, dar si a afacerii tale.



Tags: time managementgestionarea timpuluimanagement

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine

de Idei de afaceri
29 Ian 2020
Time management este provocarea cu care multi dintre noi ne confruntam in ziua de astazi. Mai ales daca esti antreprenor, freelancer, manager sau...

Managementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil

de Idei de afaceri
11 Dec 2019
Timpul pare sa fie cel mai mare dusman al oamenilor, in acest secol al vitezei. La fiecare pas, auzi pe cineva care spune ca si-ar dori mai mult timp...

Management de succes: 33 de instrumente vitale pentru antreprenori in 2018

de Alina Constantinescu
09 Mar 2018
Proiectarea corecta a unei afaceri este un pas cheie pentru succesul acesteia. Important este modul in care managerul abordeaza afacerea, felul in...

Solutii bune pentru implementarea managementului riscului in afaceri

de Stanciu Ioana
12 Feb 2016
Managementul riscurilor fara ajutor poate fi dificil pentru unii manageri. Pentru estimarea riscurilor se utilizeaza indexul probabilitate-impact...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]